Iš sąvadautojų glėbio išplėštos paauglės

Iš sąvadautojų glėbio išplėštos paauglės

Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnų akiratyje atsidūrė keli asmenys, kurie prostitucijai išnaudojo dvi nepilnametes, Joniškio rajono gyventojas. Išnaudotos merginos perduotos nevyriausybinių organizacijų bei psichologų priežiūrai.

Per mėnesį dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos Šiaulių apskrities policijoje pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Įtarimais ir kardomosiomis priemonėmis apribota trijų sąvadautojų laisvė. Policijai balandžio pradžioje Joniškio rajone gyvenanti moteris sakė nerimaujanti dėl 14-metės dukros, kurią esą du vyrai išnaudoja prostitucijai.

Jau ir anksčiau psichikos problemų turinčios mergaitės sveikata nuo susiklosčiusios situacijos, pasak motinos, dar labiau suprastėjo, ji atsidūrė psichiatrijos ligoninėje.

Medikai tyrimą pradėjusiems pareigūnams su nukentėjusiąja bendrauti neleido, tad jos apklausti ir patikslinti informacijos nebuvo įmanoma. Teko imtis kitų priemonių įtariamiesiems nustatyti ir sulaikyti.

Po slaptų ikiteisminio tyrimo veiksmų įtariamuosius pavyko nustatyti. Gegužės viduryje įtariamaisiais tapę 23-ejų Joniškio ir 21-erių Joniškio rajono gyventojai buvo sulaikyti. 23 metų Joniškio gyventojas šiais metais teistas už vagystę. Teismas jam aštuoniems mėnesiams buvo apribojęs laisvę bei paskirti trys mėnesiai nemokamų darbų.

21 metų Joniškio rajono gyventojui įtarimai pareikšti dėl balandį įvykdytos vagystės. Dabar, pareiškus įtarimus dėl nepilnametės išnaudojimo prostitucijos tikslams, abu įtariamieji suimti: vyresnysis - trims mėnesiams, o antrajam taikytos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu.

Tirdami ankstesnį nusikaltimą, pareigūnai atskleidė ir dar vieną pelnymosi iš kito asmens prostitucijos atvejį Joniškio rajone. Buvo pričiupta 24 metų sąvadautoja, kuri ne tik pati vertėsi prostitucija, bet į ją įtraukė ir 17-metę Joniškio rajono gyventoją. Vyrą ir nepilnametį metų sūnų turinčios moters „verslas“, policijos žiniomis, sukosi daugiausia Šiauliuose. Vienu metu ji su nepilnamete mieste buvo išsinuomojusios butą. Klientus jos aptarnaudavo visur - ir automobiliuose, ir jų gyvenamosiose vietose, ir išnuomotame bute.

Vyrų ieškodavo ir nuvažiavimu pas juos rūpindavosi vyresnioji, visus uždirbtus pinigus savindavosi taip pat ji. Iš 70 eurų per valandą uždirbtų pinigų nepilnametei netekdavo nė vieno cento - ji dirbo tik už stogą virš galvos ir maistą, nes savo šeimos namuose gyventi nenorėjo, nuolat bėgo iš jų. Sąvadavimu užsiimanti moteris irgi sprukdavo iš namų, nes vyras, siekdamas žmoną nuo tokios veiklos apsaugoti, jos neišleisdavo.

Pareigūnai birželio viduryje sąvadautoją sulaikė, o išnaudojamą merginą perdavė į Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro bei psichologų rankas. Už pelnymąsi iš nepilnametės prostitucijos 24 metų Joniškio rajono gyventojai pareikštas įtarimas. Jai gresia nelaisvė nuo trejų iki dešimties metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder