Iš bylos išėjo šnipštas

Iš bylos išėjo šnipštas

Fiasko baigėsi Specialiųjų tyrimų tarnybos ir prokuratūros bandymas įrodyti, jog viena Klaipėdos socialinė įmonė bandė pasinaudoti savo statusu ir taip gauti naudos.

Bendrovės "Statybų techniniai sprendimai" vadovas Ramūnas Jackus buvo prilygintas valstybės tarnautojui, jam grėsė iki 4, darbų vadovui Giedriui Černiauskui - iki pusantrų metų nelaisvės, o iš bendrovės valstybės naudai norėta priteisti 120 tūkst. litų.

Vyrai kaltinti piktnaudžiavimui tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu. Esą socialinė įmonė, laimėjusi 4 mln. litų vertės atvirą ir supaprastintą konkursą dėl Klaipėdos valstybinės kolegijos pastatų remontų, neteisėtai sudarė subrangos sutartis su įmonėmis, kurios tokio statuso neturi, o šį faktą esą bandė nuslėpti klastodami dokumentus. Teisės aktai reikalauja, kad socialinė įmonė darbams atlikti privalo samdyti tokią pačią įmonę.

Nagrinėjant bylą buvo įrodyta, jog su bendrovėmis, kurios gamina ir montuoja langus, pakabinamas lubas bei šildymo radiatorius, buvo pasirašytos pirkimo sutartys. Teisėsaugininkams užkliuvo tai, kad šių įmonių darbuotojai atliko kai kuriuos darbus - padėjo sumontuoti kelis langus, radiatorius bei lubas. Tačiau kaltinamieji ir liudininkai teigė, kad pardavėjai tai darė tik iš geranoriškumo, siekdami, jog projektas nevėluotų.

Teismas nutarė kaltinamuosius išteisinti, nes neįžvelgė jų veiksmuose nusikaltimo sudėties. Pabrėžta ir tai, kad įtarimų sukėlė tik sandoriai, kurių bendra vertė nesiekia 10 tūkst. litų.

Vyrai po tokio nuosprendžio teigė, kad to ir tikėjosi, ir sakė nesuprantantys, kodėl jų atžvilgiu buvo mesti tokie kaltinimai. Darbų užsakovas pretenzijų neturėjo, be to, visi atsiskaitymai vyko per Centrinę projektų valdymo agentūrą, kuri, kilus bet kokiems neaiškumams, mokėjimus sustabdo. Šiuo atveju to padaryta nebuvo.

Prokuratūra išteisinamąjį nuosprendį dar gali apskųsti.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder