Irenijaus Zaleckio mašina atiteko valstybei

Irenijaus Zaleckio mašina atiteko valstybei

Kelintą kartą neblaiviam prie vairo įkliuvusiam klaipėdiečiui Irenijui Zaleckiui nepavyko išsaugoti savo automobilio - jis konfiskuotas.

Buvęs ilgametis Klaipėdos savivaldybės sporto funkcionierių vadovas su kvapu prie vairo sulaikytas pernai gruodį, netoli Nidos. Jis "įpūtė" beveik promilę.

Vyras teisinosi, kad tądien automobilį vairavo su juo buvusi moteris, kuri jam vietą prie vairo užleido tik muitininkams paprašius mašiną įvairuoti į angarą, ant estakados, bijodama po patikros įvažiuoti į duobę. I. Zaleckis esą perspėjo muitininkus, kad yra išgėręs, bet šie jam leido trumpam sėsti prie vairo. Išvažiuojant iš patalpų automobilį sustabdę policininkai tokie atlaidūs nebuvo ir surašė protokolą už vairavimą be teisių ir neblaiviam.

Paskutinę praėjusių metų dieną už tai jam skirta 2 tūkst. litų bauda, 4 metams atimtas vairuotojo pažymėjimas ir konfiskuotas automobilis "Mercedes Benz 200", kurio vertė, anot savininko, yra tik apie 1 000 litų.

Šis nutarimas buvo apskųstas ir I. Zaleckiui pavyko pasiekti, kad administracinė byla būtų nagrinėjama iš naujo - jis norėjo, kad būtų skirta tik piniginė bauda. Tačiau Klaipėdos miesto apylinkės teisme po pakartotinio nagrinėjimo paskirta nauja nuobauda - 4 tūkst. litų bauda ir konfiskuota mašina. Teisė vairuoti neatimta, bet jos I. Zaleckis šiuo metu ir neturi dėl to, kad pernai rudenį neblaivus prie vairo įkliuvo Nidos muitinės kontrolės punkte.

Išnagrinėjus šį pažeidimą vyras metams neteko vairuotojo pažymėjimo ir privalėjo sumokėti 1,5 tūkst. litų baudą. Teismo turimais duomenimis, to jis nėra padaręs iki šiol.

I. Zaleckis turi teisę skųsti ir paskutinį nutarimą, pagal kurį iš jo atimta mašina.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder