Imtynininkas su bendru nuteisti už apiplėšimą

Imtynininkas su bendru nuteisti už apiplėšimą

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį bendraamžiams 25 metų Donaldui Tutliui ir perspektyviam imtynininkui Edgarui Voitechovskiui, kurie veikdami bendrininkų grupe dėl savanaudiškų paskatų sunkiai sužalojo, apiplėšė nukentėjusįjį R. K. bei pagrobė fizinio asmens dokumentą. Nuteistiesiems paskirta atlikti 7 su puse metų laisvės atėmimo bausmes.

Klaipėdos apygardos teismas nustatė, kad praėjusių metų balandžio 14-osios vakare vaikinai Tiltų gatvės 3 namo laiptinės pirmame aukšte ne mažiau kaip du kartus metaliniu strypu sudavė nukentėjusiajam į galvą ir pagrobė iš jo turto už 12,3 tūkst. litų vertės turto bei asmens dokumentą.

Nors nuteistieji savo kaltę neigė, tačiau teisiamojo posėdžio metu išsamiai ištyrus ikiteisminio tyrimo metu bei tiriant bylą teisme papildomai surinktus duomenis, jaunuolių iškeltos versijos dėl jų nekaltumo buvo paneigtos. Teismas nustatė, kad būtent D. Tutlys ir E. Voitechovskis sunkiai sutrikdė nukentėjusiojo sveikatą, kad tam jie panaudojo su savimi turėtą metalinį strypą, kad nusikaltimas buvo padarytas siekiant užvaldyti nukentėjusiojo turtą. Teismas nurodė, kad faktas, kuris pirmas ar paskutinis iš nuteistųjų smogė strypu nukentėjusiajam, nusikalstamos veikos kvalifikacijai įtakos neturi, nes strypas užpuolimui buvo paruoštas, jo panaudojimą abu nuteistieji numatė iš anksto, todėl už fizinio smurto pasekmes privalo atsakyti abu.

Tai, kad nuteistieji plėšimo būdu kėsinosi užvaldyti nukentėjusiojo didelės vertės turtą – 60 tūkst. litų, iš kaltinimo buvo pašalinta, nes nenustatyta, kad jie padarė veiką, turinčią tokio nusikaltimo požymių.

Iš nuteistųjų solidariai nukentėjusiajam priteista 13,7 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti ir 70 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo, o nuteistiesiems – nuo jo nuorašo įteikimo dienos, apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Klaipėdos apygardos teismą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder