Ilgapirščiai įsisuko į mokyklas

Ilgapirščiai įsisuko į mokyklas

Ilgai ramiai gyvenusios uostamiesčio mokyklų bendruomenės sunerimo - jau kelios naktys iš eilės vagišiai siaubia uostamiesčio mokyklas.

Labiausiai nukentėjusios Vydūno gimnazijos direktorius Arvydas Girdzijauskas svarsto, kad Savivaldybė turėtų daugiau dėmesio skirti mokyklų apsaugai.

Valdininkai atkerta, jog prevencija turėtų rūpintis patys mokyklų vadovai, ir rekomendavo pirmiausia surinkti iš mokyklų teritorijų visus akmenis, kad vagys neturėtų su kuo langų daužyti.

Vydūno gimnazijos direktoriaus pavaduotoją jau dvi naktis iš eilės pakėlė ne žadintuvas, o gimnaziją saugančios saugos tarnybos darbuotojai, pranešę, kad išplėštos mokyklos patalpos.

"Pirmą naktį išnešė nešiojamąjį kompiuterį iš raštinės, o šiąnakt - stacionarų kompiuterį iš pavaduotojo ūkiui kabineto. Labiausiai gaila visos tuose kompiuteriuose buvusios informacijos. Manau, kad valdininkai turėtų gerai pagalvoti, ar tikrai mokyklų apsauga tinkama, jei vagys šeimininkauja niekieno netrukdomi", - dėl nemalonaus incidento trečiadienį apgailestavo A. Girdzijauskas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Violetos Gembutienės žiniomis, tai ne vienintelė švietimo įstaiga, pastaruoju metu nukentėjusi nuo ilgapirščių.

"Labai ilgai ramiai gyvenome. Matyt, susibūrė nauja gauja, kuri ir vykdo sisteminius nusikaltimus. Saugos tarnybos darbuotojai pasakojo, kad praėjusią naktį jie per vaizdo kameras pastebėjo, jog prie Vydūno gimnazijos važinėjasi jaunuoliai su prožektoriais. Nuvykę į vietą nieko neberado, o po kurio laiko, suveikus signalizacijai ir vėl atvykus į vietą, kompiuteris jau buvo išneštas", - įvykių eigą atpasakojo V. Gembutienė.

Valdininkė sakė neturinti jokių priekaištų gimnaziją saugančiai saugos tarnybai. Esą jie padarė viską ką galėjo.

Visgi, pasak jos, apsaugos darbuotojų patruliavimą prie švietimo įstaigų žadama dar labiau sustiprinti.

"Tačiau ir pačios mokyklų bendruomenės turėtų imtis prevencinių priemonių. Visų mokyklų vadovai yra įspėti, kad arti langų nelaikytų vertingų daiktų. Kai lango užuolaidos neužtrauktos ir kompiuteris akivaizdžiai matomas - suprantama, kad vagišius gali tai masinti. Esu ne kartą sakiusi, kad mokyklų bendruomenės turėtų pirmiausia surinkti iš mokyklos teritorijos visus akmenis, tuomet ilgapirščiai neturės su kuo lango išdaužti", - ragino nepamiršti budrumo V. Gembutienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder