Ilga kaip šimtmečiai byla

Ilga kaip šimtmečiai byla

Pajūryje už gamtos teršimą nubausta verslininkė Gintarė Gurevičiūtė, atrodo, bando išnaudoti visus teisinius kelius, kad jai nereikėtų mokėti baudos. Ši administracinė byla pretenduoja tapti bene ilgiausiai nagrinėjama.

Po 2011-ųjų vasaros Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Palangos miesto inspekcija skyrė buvusio Seimo nario Lino Karaliaus draugei 2 tūkst. litų baudą dėl to, kad buvusioje jos valdomos kavinės vietoje kurorto paplūdimyje aptiko kiaurą atliekų talpyklą bei nustatė, jog užteršta apie 12 kubinių metrų smėlio.

Tik po pusmečio pavyko surašyti protokolą G. Gurevičiūtei, tačiau ši baudos net nesiruošė mokėti ir nuobaudą ginčijo teisme. Jai pavyko pasiekti, jog šių metų rugsėjį Palangos miesto apylinkės teismas panaikintų nutartį ir grąžintų administracinę bylą aplinkosaugininkams nagrinėti iš naujo.

Ir su tuo verslininkė nesutiko bei apskundė pastarąją nutartį Klaipėdos apygardos teismui - šis pirmosios instancijos nutartį panaikino ir grąžino nagrinėti iš naujo - esą neišsamiai ištirtos faktinės aplinkybės. Taigi, procesui galo vis dar nesimato.

Anksčiau G. Gurevičiūtė buvo nubausta už tai, jog kavinėje keli asmenys dirbo be sutarčių - šią sankciją ji taip pat skundė, tačiau vėliau su ja sutiko ir žadėjo baudą sumokėti dalimis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder