Įkliuvo socialinė įmonė, samdžiusi ne savo darbuotojus

Įkliuvo socialinė įmonė, samdžiusi ne savo darbuotojus

Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimų valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams. Kaltinamąjį aktą byloje surašęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras 6 tomų baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba bei dokumentų klastojimo ir panaudojimo pareikšti UAB "Statybų techniniai sprendimai" direktoriui Ramūnui Jackui bei juridiniam asmeniui – pačiai bendrovei, o tos bendrovės statybos darbų vadovui teks atsakyti už dokumento suklastojimą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 35 m. statybos darbais užsiimančios bendrovės direktorius Ramūnas Jackus, pagal užimamas pareigas būdamas valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, 2011 m. su Klaipėdos valstybine kolegija sudarė sutartis įvairiems remonto darbams atlikti, pažeisdamas supaprastinto atvirojo konkurso sąlygas: nors sutartyse buvo nurodyta, kad bendrovė pati atliks remonto darbus arba samdys tokį patį (socialinės įmonės, red past.) statusą turinčias įmones, tačiau iš tikrųjų samdė tokio statuso neturinčius subrangovus, o siekdamas šią neteisėtą veiką nuslėpti, klastojo oficialius buhalterinius dokumentus - sąskaitas faktūras bei pateikė mokslo įstaigai vieną melagingą raštą - atsakymą į paklausimą.

Bendra užsakytų darbų vertė buvo daugiau nei 4 milijonai litų.

Vieną sąskaitą faktūrą suklastojo ir 29 m. tos pačios bendrovės statybos darbų vadovas G. Č., melagingai nurodęs, jog iš kitos bendrovės buvo pirktos statybinės medžiagos, nors iš tikrųjų ji atliko tam tikrus remonto darbus.

Už piktnaudžiavimą taryba (pagal LR BK 228 str. 1 d.) numatyta maksimali 5 metų laisvės atėmimo bausmė, o už dokumentų klastojimą (pagal LR BK 300 str. 1 d.) - laisvės atėmimas iki 3 metų.

Artimiausiu metu Klaipėdos miesto apylinkės teisme valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikys Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder