Ikiteisminis tyrimas dėl "Snoro" banko pradėtas pagal visą spektrą Baudžiamojo kodekso straipsnių

Ikiteisminis tyrimas dėl "Snoro" banko pradėtas pagal visą spektrą Baudžiamojo kodekso straipsnių

Generalinio prokuroro pavaduotojas Andrius Nevera sako, kad ikiteisminis tyrimas dėl SNORO banko atliekamas pagal visą spektrą Baudžiamojo kodekso straipsnių.

"Ten yra ir buhalterinės apskaitos aplaidus tvarkymas, ir dokumentų klastojimas, piktnaudžiavimas, ir pinigų plovimas - visas spektras Baudžiamojo kodekso straipsnių", - žurnalistams sakė A. Nevera, ketvirtadienį Seime susitikęs su opozicinėmis frakcijomis.

Jis tiesiai neatsakė, ar prokurorai skelbs tarptautinę SNORO vadovų paiešką: "Aš, manau, kad šitoje temoje šiuo metu vyksta tam tikri derinimai".

Generalinio prokuroro pavaduotojas atsisakė nurodyti, kiek žmonių gali būti paskelbti įtariamaisiais.

"Tam tikra informacija gali pakenkti tyrimui. Reikia tą suprasti, kad šitokio pobūdžio dalykai, kurie dabar vyksta Lietuvoje, nėra tokie kasdieniai, paprasti. Tai ganėtinai jautri situacija tiek kalbant apie bankinę erdvę, apie piniginę erdvę, tiek ir apie žmonių gyvenimą", - sakė A. Nevera.

Kaip ELTA jau skelbė, Generalinė prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba sieks apklausti banko SNORAS vadovus ir pagrindinius akcininkus.

Tai norima padaryti atliekant tyrimą dėl Lietuvos banko informacijos apie banke SNORAS patikrinimo metu nustatytus galimus pažeidimus.

Anot Generalinės prokuratūros, teisėsaugos pareigūnai imasi visų priemonių dėl bankui galimai žalą padariusių asmenų turto paieškos Lietuvoje ir užsienyje bei taiko turto areštus.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo. Pranešimai apie įtarimus kol kas dar niekam nepateikti.

Ikiteisminį tyrimą organizuoti ir jam vadovauti pavesta Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorui, o atlikti - Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder