Ieškoma galimybių įdarbinti daugiau nuteistųjų

Ieškoma galimybių įdarbinti daugiau nuteistųjų

Siekiant užtikrinti, kad nuteistieji greičiau pasitaisytų ir lengviau integruotųsi į visuomenę, ieškoma daugiau galimybių sudaryti sąlygas jiems dirbti bausmės atlikimo metu.

Pasak teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus, labai svarbu, kad į įkalinimo įstaigas patekę asmenys mokytųsi ir įgytų darbo įgūdžių, patirties, kadangi tai jiems padeda išėjus į laisvę greičiau integruotis į visuomenę, stabdo nuo pakartotinių nusikaltimų.

Vis dėlto, pažymi ministras, ne visi norintys dirbti nuteistieji šiandien turi tokią galimybę, todėl būtina plėsti valstybės įmonių prie įkalinimo įstaigų veiklą, pritraukti verslo partnerių, išnaudoti visas alternatyvas efektyvesniam šių įmonių darbui.

Šiandien nuteistieji dirba trijose valstybės įmonėse - prie Alytaus, Marijampolės ir Pravieniškių pataisos namų. Jie įkalinimo įstaigose yra įgiję šaltkalvių, baldininkų, siuvėjų, metalo bei medžio apdirbėjų ir panašias specialybes.

Šiemet minėtose įmonėse iš daugiau nei 10 tūkst. šiuo metu įkalinimo įstaigose esančių asmenų darbuojasi 1190 nuteistųjų, t. y. apie 14 proc.

Prie įkalinimo įstaigų esančiose valstybės įmonėse gaminama įvairi produkcija - nuo inkilų paukščiams, įvairių metalo, medžio bei siuvimo dirbinių, iki baldų bei jiems skirtos furnitūros. Gaminiai yra realizuojami tiek Lietuvoje, tiek užsienyje - Estijoje, Latvijoje, Olandijoje, Norvegijoje, Vokietijoje, Rusijoje ir kitur. Per 2011 m. visos trys įmonės kartu sudarė sandorių už 3 606 tūkst. litų

Taip pat nuosekliai siekiama, kad nuteistieji daugiau atliktų ir visuomenei naudingų darbų, pavyzdžiui, tvarkytų aplinką ir panašiai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder