Į mėsininkų bylą kibs vasarą

Į mėsininkų bylą kibs vasarą

Vakar turėjęs prasidėti bylos, kurioje Klaipėdos mėsinės vadovai įtariami dėl šešėline prekyba mėsa, nagrinėjimas taip ir neprasidėjo - į Klaipėdos apylinkės teismą neatvykus vieno iš kaltinamųjų advokatui posėdį teko atidėti iki rugpjūčio vidurio.

Kaltinimai dėl apgaulingo ir aplaidaus apskaitos tvarkymo buvo pareikšti Klaipėdos mėsinės generaliniam direktoriui Gintarui Valančiui, pirkimų direktoriui Vytautui Žalgiriui ir buhalterei Ritai Mikaitei.

Įtariama, kad Klaipėdos mėsinė iš įvairių, tačiau nenustatytų Lenkijos, Vokietijos, Estijos bendrovių be apskaitos dokumentų įsigydavo kiaulienos skerdieną, kurią vėliau parduodavo trims Kauno bei Pakruojo rajono bendrovėms. Be apskaitos dokumentų perparduota skerdiena buvo realizuojama Kauno ir kitų miestų turgavietėse. Skaičiuojama, kad buhalterinėje apskaitoje už šios mėsos pardavimą nebuvo apskaityta per 580 tūkst. eurų.

Beje, anksčiau buvo teigiama, jog juodąją buhalterinę apskaitą, kurioje buvo fiksuojami šešėlinėje rinkoje parduotos produkcijos kiekiai ir neapskaitytos pajamos, tvarkiusi buhalterė taip pat fiksavo ir algas "vokeliuose", tačiau kaltinimai bendrovei dėl šios veiklos nepareikšti.

Mėsininkai savo kaltės nepripažįsta ir teigia nesuprantantys, kuo remiantis jie pakliuvo į teisiamųjų suolą. Mėsinės vadovas mano, kad kaltinimai galiausiai subliukš.

"Už 2 milijonus litų - čia skaičius "iš lubų pagamintas". Kuo remdamiesi tą sako prokurorai, reikėtų jų pačių paklausti", - sakė G. Valančius, kuriam bylos medžiagoje kliuvo visur pridėtas žodis "galimai".

Vakar bylos nagrinėjimas neprasidėjo, kadangi nepasirodė vienas iš kaltinamuosius ginančių advokatų, nes turėjo dalyvauti kitame teisme vykstančiame posėdyje. Bylos nagrinėjimas dėl šios priežasties buvo nukeltas iki rugpjūčio vidurio. Jos nagrinėjimas, manoma, užtruks, nes bylą sudaro net 24 tomai, taip pat gali būti apklausta per 40 liudytojų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder