Greičio matuoklių gadintojai lieka nebaudžiami

Greičio matuoklių gadintojai lieka nebaudžiami

Jau kelerius metus Klaipėdoje vairuotojus drausmina 18 automatinių greičio matuoklių. Tačiau paprastai veikia tik penki, o jų vieta vis keičiama.

Bene dažniausiai veikiantys greičio matavimo prietaisai įrengti Liepojos gatvėje. Čia jie ne kartą užfiksavo ir greičio viršyjimo rekordus – praeitais metais „Vakarų ekspresas“ jau rašė apie motociklą, pro šiuos vadinamuosius „radarus“ praskriejusį net 174 km/h greičiu.

Tačiau trečiadienio rytą į darbus skubantys miestiečiai pastebėjo, jog purškiamais dažais ištepti abiejų Liepojos gatvėje įrengtų matuoklių stikliukai, taip sutrikdant prietaisų darbą. Panašūs išpuoliai nėra retenybė – 2010 metais Šilutės rajono gyventojas netgi bandė nutempti matuoklį su lynu, nes manė, jog duomenys apie greičio viršyjimą saugomi jame. Toks neapgalvotas poelgis gali kainuoti ne tik žalos už sugadintą įrangą atlyginimą, tačiau ir laisvės atėmimą iki dviejų metų.

„Radarus“ prižiūri privati įmonė

Klaipėdos miesto viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė naujienų portalui VE.lt teigė pirmą kartą išgirdusi apie šių dviejų prietaisų sugadinimą.

„Kad sugadinti greičio matuokliai Liepojos gatvėje – čia mums naujiena. Vos prieš kelias dienas buvome gavę pranešimą apie tai, jog panašiai pasidarbuota Šiaurės prospekte, taigi tai jau antras atvejis šiais metais.

Šiuo metu visi automatiniai greičio matavimo įrenginiai pagal sutartį priklauso UAB „Technologinių paslaugų sprendimai“. Jie ir užsiima priežūra, tvarkymu bei taisymu. Tą daro iš savo lėšų, o apskaičiavę žalą kreipiasi į policiją dėl turto sunaikinimo ir prašymo pradėti ikiteisminį tyrimą“, - pasakojo K. Vintilaitė.

Tačiau jau netrukus „radarų“ priežiūra guls ant savivaldybės pečių, nes sutarties su „Technologinių paslaugų sprendimais“ galiojimas artėja į pabaigą.

Dažai – tai ne žala

Nors piktavaliai ir apgadino įrenginį bei sutrikdė jo funkcionalumą, atrodo, jog šiuo atveju nusikaltę asmenys nubausti nebus. Greičio matuoklius prižiūrinčios įmonės direktorius Eugenijus Rimkevičius telefonu teigė, jog reali žala įrenginiams padaryta nėra.

„Tie stikliukai nusivalo. Nuvažiuos darbuotojai, apžiūrės, nuvalys ir matuokliai toliau veiks. Be abejo, šis darbas mums vistiek kažkiek kainuos ir jį atliksime savo lėšomis, tačiau realios žalos patiems matavimo prietaisams nepadaryta.

Nebus ir tyrimo, kadangi kreiptis į policiją neturime dingsties. Šiuo konkrečiu atveju nuostoliai mums atlyginti nebus“, - teigė pašnekovas.

Greičio matuoklius Klaipėdoje dažais niokojantys vandalai nubausti galėtų būti tik tuo atveju, jeigu jie būtų pagauti nusikaltimo vietoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder