Grafitininkui tenka atsakyti už senus darbelius

Grafitininkui tenka atsakyti už senus darbelius

Dar vieną teistumą savo biografijoje turės klaipėdietis Gintaras Genčas, už sienų terliojimą savo parašu "ginov". Jam už tai įprastai skirta dirbti visuomenės labui.

Šiandien Klaipėdos miesto apylinkės teisme jis išgirdo jau 8-ąjį nuosprendį už savo darbelius.

Šįkart jam teko atsakyti už savo parašą, 2010-ųjų žiemą paliktą ant Šilutės plento 64 namo. Jį administruojančios bendrijos atstovai civilinio ieškinio nepateikė, nes G. Genčas 115 litų žalą jau atlygino. Ir šiuo atveju vaikinas prisipažino bei gailėjosi dėl savo poelgio.

Už viešosios tvarkos pažeidimą jam paskirta 40 valandų viešųjų darbų, mat teismas atsižvelgė į tai, kad iki rašant šį užrašą G. Genčas dar nebuvo teistas.

Tačiau nuo praėjusių metų pavasario klaipėdietis bausmes už savo darbelius išklausė jau 8 kartą, paskutinis iš nuosprendžių gegužę paskelbtas Vilniuje, mat pretenzijas pareiškė ir sostinėje apgadinto pastato naudotojai. Subendrinus su ankstesnėmis bausmėmis jam liepta viešuosius darbus dirbti 15 mėnesių ir sumokėti 390 litų baudą.

Pagal gautą iš probacijos tarnybos pažymą, G. Genčas ankstesniais teismo nuosprendžiais paskirtas bausmes jau yra atlikęs.

Gali būti, kad tai ne paskutinis kartas, kai jaunuolis stojo prieš teismą, mat, pagal Klaipėdos statinių priežiūros taisykles, pastatų savininkai privalo uždažyti subjaurotas sienas, o siekiant išvengti išlaidų - kreiptis į policiją.

Tuo tarpu visoje Klaipėdoje vis dar pastebima nemažai užrašų "ginov".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder