“Grabupėlių” byla toliau sėkmingai vilkinama

“Grabupėlių” byla toliau sėkmingai vilkinama

Baudžiamosios bylos dėl gamtos užteršimo kiaulių srutomis nagrinėjimas Šilutės rajono apylinkės teisme šį antradienį vėl buvo atidėtas vėlesniam laikui, į teismo posėdį neatvykus vienam iš liudininkų.

Grabupės, Šyšos, Atmatos upės ir Kuršių marios kiaulių srutomis buvo apnuodytos 2007–ųjų kovo 4 dieną, kai iš “Grabupėlių” saugyklų į aplinką išsiliejo daugiau kaip 22 tūkst. kub. m skysto mėšlo. Buvo padaryta beveik 1,7 mln. litų žala gamtai.

Ji lig šiol nėra atlyginta, o kiaulininkystės komplekso savininkai – vienas didžiausių bendrovės akcininkų ir vienas jos vadovų yra Šilutės rajono savivaldybės tarybos narys, buvęs rajono meras Algirdas Balčytis – toliau sėkmingai vilkina bylos nagrinėjimą.

Šilutės rajono apylinkės prokuratūros 2007 metų kovą iškelta ir policijos pareigūnų tirta byla teismą pasiekė tik per pusantrų metų, o nagrinėti ją iš esmės Šilutės r. apylinkės teismas pradėjo tik šių metų pradžioje.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad tą 2007-ųjų kovo 4 d., apie 21 val., Grabupių kaime, griuvus vienam iš keturių kiaulių fermos srutų rezervuarui, į aplinką išsiliejo 22 524 m³ srutų. Jos pateko į Šyšos upę, dėl to nugaišo nemažai žuvų, o bendra gamtai padaryta žala buvo įvertinta beveik 1,7 mln. litų.

Ekologinė nelaimė kilo dėl plyšio srutų rezervuarą juosiančiame pylime, kurio UAB "Grabupėliai“ darbuotojai nesugebėjo gerai užtaisyti.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder