Girtų policininkų šou

Girtų policininkų šou

Vakar naktį du Klaipėdos miesto policijos komisariato kriminalistai pasijautė visagaliai. Mojuodami tarnybiniais pažymėjimais girti pareigūnai netoli komisariato esančiame bare šokdino jo šeimininką ir lankytojus, išvarė juos į lauką. Ne tik grasinimų, bet ir smūgių kliuvo ir kolegų tramdyti iškviestiems policininkams.

Tikrosios „linksmybės“ uostamiesčio naktiniame bare vakar prasidėjo po vidurnakčio, kai į jį įžengė du akivaizdžiai girti vyrai. Pasikvietę baro savininką, jie prisistatė esantys policininkais ir ištraukę tai patvirtinančius tarnybinius pažymėjimus pareikalavo, kad verslininkas parodytų baro veiklą leidžiančius dokumentus. Išgėrę alaus pareigūnai tapo konfliktiški ir agresyvūs. Jie iš savininko atėmė raktus, apstumdė ir išvarė jį bei viduje esančius lankytojus į lauką, o barą užrakino.

Tokio savivaliavimo neapsikentę žmonės paskambino į policiją. Trims kolegų tramdyti atvykusiems pareigūnams netrukus teko kviesti pastiprinimą. Įsiaudrinę vyrai įžeidinėjo, grasino visa kriminaline policija ir atleisti patrulius iš darbo. Nenurimo ir pristatyti į komisariatą. Vienas iš sulaikytų asmenų ne tik bandė pasprukti, bet ir trenkė policininkui į krūtinę. Smūgio būta pakankamai stipraus, nes prireikė medikų pagalbos. Įtariama, kad galėjo skilti šonkaulis.

Greitai paaiškėjo, kad smarkuoliai yra Klaipėdos miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai - vyresnysis tyrėjas Žydrūnas Lečkauskas ir tyrėjas Arūnas Liveris. Vienam nustatytas 1,82, antrajam - 1,39 alkoholio promilės girtumas.

Klaipėdos apskrities VPK viršininkas Alfonsas Motuzas vakar apie abu kriminalistus kalbėjo jau kaip apie buvusius policininkus.

„Atliekamas ikiteisminis tyrimas sudėlios visus taškus. Tačiau nesvarbu, kokiais motyvais bus teisinamasi, alkoholiu ar kitais, tokie dalykai yra netoleruotini“, - buvo kategoriškas A.Motuzas.

A.Liveris policijoje dirba daugiau nei 20, Ž.Lečkauskas - 19 metų. Abu tyrėjai vertinti kaip vidutiniokai, nepasižymėję jokiais didesniais darbo rezultatais. Naktinis baras yra visai šalia pastato, kuriame įsikūręs minėtas Kriminalinės policijos skyrius, o vienam iš tyrėjų antradienis buvo pirma darbo diena po atostogų. Pareigūnų atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir tarnybinis patikrinimas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder