Girtų norvegų vizitai baigiasi vienodai

Girtų norvegų vizitai baigiasi vienodai

Paryčiui uostamiesčio centre įsikūrę Klaipėdos apskrities ugniagesiai sulaukė nekviesto svečio. Išdaužęs durų stiklus, į jų patalpas įsibrovė lietuviškose vestuvėse kaip reikiant įsilinksminęs girtas Norvegijos pilietis. Tai - ne pirmas kartas, kai alkoholio padauginusių norvegų nuotykiai pajūryje baigiasi policijos areštinėje.

Neįprastas nutikimas Trilapio gatvėje (netoli autobusų stoties) prasidėjo užvakar paryčiui. 3.45 val. visą parą budintys Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) pareigūnai išgirdo prie jų administracinio pastato sklindantį įtartiną triukšmą. Nubėgę pasižiūrėti, kas vyksta, ugniagesiai pamatė į valdybos vidų įsibrovusį asmenį. Jaunas vyras į pastato vidų pateko išdaužęs dviejų plastikinių durų stiklus.

Pasak PGV viršininko Mariaus Garbenio, naktį budėjusios ugniagesių pamainos vyrai įsibrovėlį sulaikė ir perdavė iškviestiems policininkams.

„Į įvykio vietą subėgo visa pamaina. Daug stiprių vyrų. Tad net ir norėdamas, jis nelabai turėjo galimybę pasipriešinti. Vyras bandė pareigūnams aiškinti, jog pagalvojo, kad čia yra viešbutis, į kurį jo neįleidžia. Labai keistai atrodo, kai valstybinę įstaigą sumaišo su viešbučiu. Ir tuo labiau ko į jį taip veržtis. Tai pirmas toks atvejis. Ir gana keistas“, - vakar įvykio aplinkybes pasakojo M.Garbenis.

Policininkai greitai nustatė, kad pas ugniagesius įsibrovė 25 metų Norvegijos pilietis. Jaunas vyras buvo neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumas - į alkotesterį įpūtė 1,73 prom. Užsienietis uždarytas į areštinę.

Prasiblaivęs norvegas pareigūnams pasakojo, kad į Klaipėdą atvyko dalyvauti savaitgalį vykusiose draugės vestuvėse. Pasak Klaipėdos apskrities VPK atstovės Jūratės Albrechtienės, po šeštadienio iškilmių, kitą dieną linksmybės pratęstos vienoje uostamiesčio kavinėje. Po jų vyras ir neberado kelio į viešbutį. Užsieniečio būseną puikiai iliustravo ugniagesių pastatą filmuojančių vaizdo kamerų įrašas. Iš pradžių vyrukas bandė atkelti šalia esančių kanalizacijų dangčius. Neužtekus jėgų, dėmesį nukreipė į pastato duris. Kojų spyriais jų atidaryti nepavyko. Tačiau smūgių neatlaikė nulūžusi rankena. Ja norvegas ir išdaužė stiklus. Įveikęs pirmąsias duris jis puolė prie antrųjų, net nebandęs jų atidaryti - šios durys buvo neužrakintos.

Ugniagesiai patirtus nuostolius įvertino beveik 1000 eurų. Jei vienose duryse užteks tik naujo stiklo, kitas teks keisti. Norvegas tikina savo siautėjimo neprisimenantis, tačiau pažadėjo atlyginti padarytą žalą.

Neblaivūs Norvegijos piliečiai Klaipėdoje nemalonumų prisidaro ne pirmą kartą. Ir visais atvejais dėl jų elgesio daugiausia kaltas besaikis alkoholio vartojimas. Prieš aštuonerius metus trys girti 23-25 metų norvegai tyčia nulaužė senamiestyje, Tiltų gatvėje, augusią liepą. Juos sulaikė du pro šalį ėję pilietiški klaipėdiečiai.

Tačiau visa tai nublanksta prieš Norvegijos laivo kapitonu Svorte Svere Rodžeriu prisistačiusio vyro „žygdarbį“. 2004 metų spalį jis girtas ir rankoje laikydamas bokalą alaus užsiropštė ant Klaipėdos simboliu laikomo burlaivio „Meridianas“ stiebo. Nuo jo viršūnės prisiekinėjo meilę uostamiesčiui, bet visa romantika baigėsi, kai vyras ėmė šlapintis.

Išgėręs alų, jis paprašė antro bokalo. Išgirdęs, kad alumi bus pavaišintas nemokamai, jis pats nulipo žemyn. 47 metų norvegas įpūtė 2,15 prom. ir tikino, taip pasielgęs dėl nelaimingos meilės klaipėdietei. Sulaikytas policijos kaip nuolatinis vietos barų ir klubų lankytojas žinomas užsienietis žadėjo po mėnesio grįžti į „Meridianą“ ir iškelti puotą. Pažado taip ir neištesėjo. Už nedidelį chuliganizmą teismas norvegui skyrė septynias paras arešto.

Apie 2002 metus ant „Meridiano“ stiebo užsikabarojo prieš laive veikiančiame restorane grojančią jam nepatinkančią muziką protestavęs kitas norvegas, vieno laivo kapitonas. Ugniagesių ir policijos nukeltas jūrininkas paleistas iš komisariato grįžo į restoraną ir barmenui padovanojo kompaktinę plokštelę. Neva jam užsukus atsigerti, turi skambėti tik ši muzika.

Parengta pagal „Vakaro žinias“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder