GinOv vandalizmo pėdsakai - ir ant Vilniaus mūrų

GinOv vandalizmo pėdsakai - ir ant Vilniaus mūrų

Vilniaus miesto apylinkės teisme sienų tepliotojas septintą kartą išklausė nuosprendį dėl piešimo ant sienų nenuplaunamais grafitų dažais. Uostamiestyje Gin Ov slapyvardžiu pagarsėjusiam vaikinui teks neatlygintinai padirbėti visuomenė labui. Pasak sienų vandalo, užrašo "gin ov" prasmė - pirmos trys raidės yra jo vardo inicialai, o "ov" - frazės anglų kalba trumpinys "one vandal" (vienas vandalas).

Gintaras Genčas buvo kaltinamas Vilniuje nenuplaunamais sidabrinės spalvos dažais aprašęs UAB "Užuolaidų studija" patalpų dvi įėjimo apsaugines žaliuzes ir taip bendrovei padaręs 1519,15 lito turtinę žalą.

Teisme G. Genčas prisipažino kaltu, aiškino, kad sienų dažymu užsiėmė apie 2 metus, kol buvo sulaikytas policijos. Tokia veikla norėjo save išreikšti ir pasižymėti, neturėjo tikslo padaryti žalą ir dėl žalos dydžio nesutiko.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė, kad padarytas nesunkus nusikaltimas, ir nusprendė G. Genčui skirti viešuosius darbus šešiems mėnesiams, įpareigojant neatlygintinai dirbti po 30 valandų per mėnesį visuomenės labui.

Šiuo nuosprendžiu paskirtą bausmę teismas subendrino su 2013 m. gegužę Klaipėdos miesto apylinkės teismo paskirta bausme ir galutinę subendrintą bausmę paskyrė viešuosius darbus 15 mėnesių, įpareigojant neatlygintinai dirbti po 40 valandų per mėnesį visuomenės labui ir 3 MGL, tai yra 390 litų, baudą.

Civilinis ieškinys paliktas nenagrinėtas, nes UAB "Užuolaidų studija" į teismo posėdį neatvyko.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder