Ginčas savivaldybėje virto chuliganizmu (video)

Ginčas savivaldybėje virto chuliganizmu (video)

Nuolatinis įvairių pilietinių akcijų ir piketų dalyvis Aukštkiemių kaimo bendruomenės pirmininkas Vaidas Lekstutis teisiamas už chuliganizmą. Byla jam iškelta po to, kai jis Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos patalpose kelių tarnautojų primygtinai prašė įrodyti, kad jie iš tikrųjų yra tarnautojai.

Pernai lapkričio 16-ąją jis prašomas neišėjo iš Viešųjų ryšių skyriaus vedėjos Rimos Beinoravičienės kabineto, svaidėsi įtarimais, kad ji savivaldybėje dirba nelegaliai, o ši nepatikėjo V. Lekstučio žodžiais, jog jis yra žurnalistas, ir apkaltino trukdymu dirbti.

bukimevieningi.lt vaizdo medžiaga

 

Galiausiai ginčą spręsti ėmėsi atvykę policijos pareigūnai, kurie vėliau dėl nedidelio chuliganizmo surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą.

Tuo metu V. Lekstučio bendražygis viską fiksavo vaizdo įrašymo kamera. Vėliau visa užfiksuota medžiaga buvo paviešinta internete. Prie jos užsimenama, kad savivaldybės darbą veikia mėnulio fazės.

Praėjusią savaitę turėjusį vykti administracinės bylos nagrinėjimo posėdį teko atidėti, mat vienas iš įtariamojo bendražygių į salę įžengė su įjungta filmavimo kamera ir jos, teisėjos reikalavimu, neišjungė. Teismų informacijos teikimo taisyklės posėdžio metu filmuoti, fotografuoti, daryti garso ar vaizdo įrašus draudžia.

Už nedidelį chuliganizmą įstatymai numato 100-300 litų baudą arba areštą iki 30 parų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder