"Gin ov" atsakys ir už paveldo terliojimą

"Gin ov" atsakys ir už paveldo terliojimą

Eilinį nuosprendį Klaipėdos miesto apylinkės teisme išklausė Gintaras Genčas. Šįkart jo parašas "gin ov" ant sienos padarė išties nemažą žalą, tačiau jos atlyginti vaikinui nereikės.

Penktadienį G. Genčui teko išklausyti, kokia sankcija jam skiriama už pastato, esančio Turgaus gatvėje 9. Šis statinys pripažintas didelės kultūrinės reikšmės vertybe sąrašą, jo sienas klaipėdietis dažais aprašinėjo užpernai. Apskaičiuota, kad vandalas padarė per 12 tūkst. litų žalą.

G. Genčas savo kaltę visiškai pripažino, tačiau nesutiko su žalos dydžiu ir teigė, kad pastato savininkui siūlė savo lėšomis ir darbu panaikinti užrašą, tačiau susitarti nepavyko.

Tačiau savininkas, nors ir pripažintas nukentėjusiuoju, nei ikiteisminio tyrimo, nei bylos nagrinėjimo teisme metu civilinio ieškinio nepateikė, tad atlyginti nuostolius G. Genčas neįpareigotas.

Už viešosios tvarkos pažeidimą jam skirti 2 mėnesiai viešųjų darbų - toks nuosprendis paskelbtas subendrinus jį ankstesnėmis 8 bausmėmis, kurios G. Genčui Klaipėdos miesto apylinkės teisme skirtos nuo 2012-ųjų pavasario. Ir tai dar ne pabaiga: teisme nagrinėjama dar viena byla.

Vienas nuosprendis šiam klaipėdiečiui šiemet paskelbtas ir Vilniuje - jis savo parašu sugadino ir sostinėje esantį pastatą.

Prieš 4 metus G. Genčui Klaipėdoje iškeltos dvi administracinės bylos: viena dėl nedidelio chuliganizmo (dažais išpurškė sieną), kita - dėl to, kad būdamas girtas trukdė policijos pareigūnams dirbti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder