Gatvėse dar yra lygesnių už lygius

Gatvėse dar yra lygesnių už lygius

Ketvirtadienį Klaipėdoje įvykęs incidentas tik dar kartą įrodė, kad yra piliečių, manančių, jog visiems galiojančios taisyklės jiems negalioja.

Užvakar per pietus mieste patruliuojantys pareigūnai Minijos ir Sulupės gatvių sankryžoje sustabdė automobilį "Mercedes-Benz C180" - tokį sprendimą policininkai priėmė pastebėję, kad jo vairuotojas važiuodamas kalba mobiliojo ryšio telefonu be specialios laisvų rankų įrangos.

Šalies įstatymai už šį Kelių eismo taisyklių pažeidimą numato 100-300 litų baudą.

Tačiau, anot policijos, mersedeso vairuotojas - 1967 m. gimęs Algirdas U. - į teisėtus pareigūnų reikalavimus sureagavo labai neadekvačiai. Iš pradžių jis policininkus riebiai iškeikė, atsisakė pasirašyti protokolą, vieną patrulį apspjovė, bandė trenkti į veidą, suplėšė tarnybinę uniformą ir bandė pabėgti. Vėliau paaiškėjo, kad pareigūnui nustatytas rankos riešo sąnario patempimas.

Prieš išsišokėlį teko panaudoti specialiąsias tramdymo priemones ir tik tuomet vyriškis buvo sulaikytas bei atvesdintas į policijos komisariatą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo pareigūnui, už tai gresia bauda, viešieji darbai arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

"Vakarų ekspresas" šią vasarą jau rašė, kad kalbėjimas telefonu vairuojant - vienas dažniausių pažeidimų miesto gatvėse.

Susisiekimo ministerijoje jau rengiamas atsakomybės už šį pažeidimą griežtinimo projektas. Gali būti, kad netolimoje ateityje už kalbėjimą telefonu vairuojant teks kuriam laikui atsisveikinti su teisėmis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder