Garsiojoje papirkimo byloje artėja atomazga

Garsiojoje papirkimo byloje artėja atomazga

Galimo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) vadovo papirkimo bylos nagrinėjimas artėja prie pabaigos.

Bandymu papirkti KVJUD direktorių Eugenijų Gentvilą kaltinamas verslininkas Pranciškus Jurgutis.

Tyrimas dėl šios nusikalstamos vaikos pradėtas po to, kai praėjusių metų rugpjūtį UAB "Klaipėdos hidrotechnika" vadovaujantis verslininkas uosto vadovo kabinete paliko paslaptingą raštelį, o E. Gentvilas, pamanęs, jog bandoma jį papirkti, kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Atlikus ikiteisminį tyrimą P. Jurgutis apkaltintas bandymu papirkti valstybės tarnautoją, o šių metų kovą byla perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Kaltinamajame akte nurodoma, kad E. Gentvilui buvo pasiūlytas 200 tūkst. litų kyšį už "Klaipėdos hidrotechnikai" palankius sprendimus - gauti užsakymą atlikti darbus LKAB "Klaipėdos Smeltė". P. Jurgutis savo kaltę neigia, teismui per ankstesnius posėdžius teigė, jog nurodyta suma - jo skirta parama politinėms partijoms. Jo nuomone, uosto vadovas tyrimą inicijavo siekdamas paskleisti neigiamą informaciją apie jį ir jo vadovaujamą bendrovę.

E. Gentvilas laikėsi savo - teismui pasakojo supratęs, kad verslininkas siekė jį papirkti.

Ketvirtadienį teisme užbaigtas įrodymų tyrimas, artimiausiu metu kaltinamasis bei valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras tars savo baigiamuosius žodžius, taip pat paaiškės, kad bus skelbiamas nuosprendis.

Už tiesioginį ar netiesioginį didesnio nei 250 MGL vertės kyšio pasiūlymą valstybės tarnautojui gresia laisvės atėmimo bausmė iki 4 metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder