Gandrališkių Pilsote iš 15 aukšto krito liftas su 4 žmonėmis

Gandrališkių Pilsote iš 15 aukšto krito liftas su 4 žmonėmis

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad trečiadienio vakarą 17.58 val. Klaipėdos mieste, Gandrališkėse, Pilsoto pastate (Kuosų g. 20.) besileidžiantis keleivinis liftas su 4 žmonėmis krito iš 15 aukšto ir sustojo tarp 5 ir 6 aukštų.

Liftų avarinės tarnybos darbuotojas atrakino lifto šachtos stogelį, per kurį ugniagesiai gelbėtojai iškėlė 2 suaugusias moteris ir 2 mergaites.

Viena mergaitė po medikų apžiūros palikta mamos priežiūrai, kitiems žmonėms medikų pagalbos neprireikė.

112 metrų aukščio 34 aukštų „Pilsotas“ yra aukščiausias gyvenamasis pastatas Klaipėdoje.

„Liftai nelabai krenta“

Bendrovės „Klaipėdos liftas“ atstovas Audrius Pocius portalui VE.lt sakė, kad šiuo metu darbuotojai dirba įvykio vietoje, gedimo priežastys bus nustatytos vėliau. „Kai turėsime daugiau informacijos, kažką galėsime pakomentuoti“ - sakė jis.

Paklaustas, ar liftas iš tiesų krito, kaip nurodyta Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime, A. Pocius tai paneigė.

„Liftas nekrito, jis leidosi žemyn pagal duotą komandą. Suveikus saugos komponentams, liftą pagavo gaudytuvai. Dėl ko tai įvyko, neaišku. Gal sujudėjo kabinoje, gal dar kažkas. Šiaip, liftai nelabai krenta“, - teigė specialistas.

„Liftas tikrai krito!“

Incidento metu „Pilsoto“ lifte buvusi moteris situaciją komentavo visai kitaip.

Pastate jau dvejus su puse metų gyvenanti Sandra (pavardė redakcijai žinoma) portalui VE.lt sakė, kad lifte ji buvo su savo mama ir dviem dukromis.

„Liftas tikrai krito! Šiandien liftininkai teigia, kad jis pastrigo, bet vakar jie sutiko, kad liftas krito ir sakė išsiaiškins, kodėl.

Jis neįstrigo - mes jau buvome įstrigusios, tai visiškai kitoks įvykis.

Panika, išgąstis…mes nuo smūgio tiesiog žliogtelėjome ant žemės, ant tų grindų. Yra ir sutrenkimai. Abi dukros susimušė kelius. Šiandien jas apžiūrėjo gydytojas, vienai reikės šviesti, nes, atrodo, menisko trauma. Kitai – minkštųjų audinių sutrenkimas. Abi šlubuoja.

Smūgis buvo toks, kad net durys persikreipė. Čia tikrai ne pastrigimas, mes esame ne vieną kartą pastrigusios.

Tą patį liftą pernai du mėnesius remontavo. Sąskaita – 15 tūkst. eurų. Visi gyventojai pyksta, daugelis taip pat buvo įstrigę.

Buvo šauksmai, klyksmai, vienai pasidarė bloga, vos nenualpo. Būdama panikoje, net nesugebėjau paskambinti liftams, iš karto skambinau 112.

Pikta, kad mes mokame pinigus, o liftų netvarko. Buvo atvažiavęs liftininkų vadovas, jis nieko nežinojo apie šią situaciją, tik dabar sužinojo. Liftininkai sako: mes tai tą pakeičiam, tai aną pakeičiam. Bet bendra liftų būklė blogėja. Sąskaitos ateina didelės, tačiau mes nesame saugūs…“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder