Gaisrą durpyne padės gesinti 60 karių

Gaisrą durpyne padės gesinti 60 karių

Antradienio rytą padėti gesinti degančio Traksėdžių durpyno Šilutės rajone išvyko 30 Lietuvos Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono (Alytus) karių grupė. Dar trisdešimt karių iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio (Tauragės r.) motorizuotųjų pėstininkų batalionų planuoja išvykti priešpiet.

Nuo pirmadienio vakaro durpyną taip pat padeda gesinti Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis.

Šilutės rajone tebedega maždaug 100 hektarų durpyno, su gaisru kovoja didelės ugniagesių pajėgos, jis gesinamas ir sraigtasparniu. Ugniagesių atstovai pataria aplinkinių vietovių gyventojams be reikalo nevaikščioti lauke, uždaryti langus.

"Miško gaisras šiuo metu lokalizuotas. Dar dega apie 100 hektarų durpyno. Gaisrui gesinti sutelktos didžiulės pajėgos - su juo kovoja Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai, jiems į pagalbą važiuoja Šiaulių, Kauno ugniagesiai su savo technika. Nuo penktos valandos ryto durpyną gesina sraigtasparnis, iš Alytaus ir Tauragės atvažiuos 60 kareivių. Į įvykio vietą yra išvykęs ir departamento operacijų štabas, vadovaujamas direktoriaus pavaduotojo pulkininko Vygando Kurkulio", - Eltai sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Laura Valauskienė.

Pasak departamento atstovės, šalia durpyno yra kelios sodybos, kuriose gyvena žmonės, kol kas nėra susidariusi tokia situacija, kad juos reikėtų evakuoti, bet, jei prireiktų, ugniagesiai yra pasirengę tai padaryti.

"Gyventojams tame rajone rekomenduojame nevaikščioti be reikalo lauke, uždaryti langus, nes tai kelia tam tikrų keblumų sveikatai", - sakė L. Valauskienė.

Gaisras Traksėdžių durpyne kilo pirmadienio popietę. Šilutės rajone dėl gaisro paskelbta ekstremali padėtis.

Tuo tarpu Klaipėdos visuomenės sveikatos centras išplatino pranešimą, jog pirmadienį, apie 16.30 val., uostamiesčio centrinėje ir pietinėje dalyse jaučiasi degėsių kvapas bei padidėjęs oro užterštumas kietosiomis dalelėmis - jų koncentracija leistiną kiekį viršija net 2,33 karto.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder