Futbolininkai karo kirvio neužkasa

Futbolininkai karo kirvio neužkasa

Net 12 metų su Klaipėdos futbolo mokyklos direktoriumi Antanu Adomynu konfliktuojantis jau dabar buvęs šios įstaigos treneris Pranas Ivaškevičius pats priverstas suktis teismuose. Už esą pasisavintus auklėtinių tėvų pinigus atleistas treneris bando įrodyti, kad su juo susidorota, ir nori grįžti į buvusią darbovietę.

Praeityje garsus futbolininkas, žinomus futbolininkus į gyvenimą išleidęs treneris mina Klaipėdos apylinkės teismo slenksčius siekdamas grįžti į buvusias pareigas. Kur atleidimo istorijoje pakastas šuo, dar turės išsiaiškinti teismas, tačiau panašu, kad "šuns iškasimas" bus sudėtingas dėl ilgus metus besitęsusio mokyklos vadovo ir darbuotojo konfliktų.

Futbolo mokyklos direktorius A. Adomynas teigia mokytoją atleisti ryžęsis susikaupus daugeliui priežasčių, tačiau kantrybės taurę perpildė tai, kad vaikų treneris iš tėvų neva imdavo pinigus ir jų oficialiai neįformindavo.

"Manome, kad pinigus jis galėjo dėtis sau į kišenę, o tai yra šiurkštus darbo tvarkos pažeidimas. Sumos nedidelės, bet ne tai esmė, nes vyras - pedagogas, jis vaikams privalo rodyti pavyzdį. Juk ir tėvai galvojo, kad vaikai priklauso futbolo mokyklai, juos veždavo į varžybas. Tokiu atveju atsakomybė už juos tenka ir man", - tvirtino direktorius.

Tikslus skaičius nežinomas, tačiau, anot direktoriaus, manoma, kad šitaip pinigai buvę renkami iš 5 ar 6 tėvų. Dar nežinia, ar taip nebuvo elgiamasi ir anksčiau.

Esą tai tik viena iš daugelio priežasčių, dėl ko treneris buvo atleistas - mokyklos vadovų netenkino darbuotojo rezultatai, jis neišvažiuodavo į varžybas. Neva buvę ir atvejų, kai mokytojas iškeikė varžovų komandos žaidėjus vaikus.

P. Ivaškevičius piktinosi tokiais teiginiais ir aiškino, kad atleidimo priežastys - visai kitos.

"Manau, kad atleido neteisėtai, ir padaviau į teismą. Man atrodo, kad direktorius tiesiog pyksta, nes vėl buvo atnaujintas tyrimas dėl 131 tūkstančio litų pasisavinimo", - tikino treneris.

Anot P. Ivaškevičiaus, atleidimas buvo būdas susidoroti su neįtikusiu profesinės sąjungos nariu. Esą anksčiau profsąjungoje buvo 10 žmonių, tačiau ji buvo sunaikinta, o likę profsąjungos nariai vienaip ar kitaip nubausti, nes jie vis kėlė klausimą dėl futbolo stadiono nuomos savaitgaliais.

Trenerio žodžiai nėra laužti iš piršto. Prokuratūra vasario mėnesį išties atnaujino A. Adomyno atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo ir didelės vertės turto pasisavinimo. Būtent P. Ivaškevičius kreipėsi į teisėsaugininkus ir bando įrodyti, kad direktorius nuo 2009 m. sausio 15 d. iki 2012 m. rugsėjo 30 d. nepagrindęs kasos išlaidų orderiais grynųjų pinigų išlaidų galėjo pasisavinti daugiau nei 38 tūkst. eurų.

A. Adomynas jam mestus kaltinimus ne kartą neigė. Anot jo, daugelis inspekcijų mokykloje atliko patikrinimus, jokių pažeidimų nebuvo aptikta, o konfliktai kylantys dėl P. Ivaškevičiaus asmeninio nusiteikimo prieš jį.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder