FNTT: šiaulietis prekiavo neregistruotais pesticidais

FNTT: šiaulietis prekiavo neregistruotais pesticidais

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai pričiupo verslininką, prekiavusį augalų apsaugos cheminėmis priemonėmis (pesticidais), kuriomis prekiauti neturint leidimo Lietuvoje draudžiama. Šiaulių rajono gyventojas per keletą mėnesių neteisėtai pardavė pesticidų už beveik 180 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Šiaulių rajono gyventojas iš vienos Lenkijos įmonės įsigydavo didelius kiekius Lietuvoje neregistruotų ir draudžiamų prekiauti pesticidų. Tik Lenkijos rinkai skirtas ir į Lietuvą neteisėtai įsivežtas chemines priemones jis parduodavo Žemaitijos bei Latvijos ūkininkams ir žemės ūkio bendrovėms.

FNTT tyrėjai nustatė, kad verslininkas nuo kovo iki birželio mėn. neteisėtai pardavė produkcijos už beveik 180 tūkst. eurų ir nesumokėjo į valstybės biudžetą daugiau kaip 30 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Per ikiteisminį tyrimą buvo atliktos 8 kratos, kurių metu buvo paimta juodoji buhalterija, kompiuteriai. Taip pat rasta daugiau nei 146 tūkst. eurų, 6600 Lenkijos zlotų ir 1000 JAV dolerių.

Šiaulių rajono gyventojui įtarimai pareikšti dėl sukčiavimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder