FNTT nutraukė nelegalų automobilių remontą

FNTT nutraukė nelegalų automobilių remontą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai išaiškino nelegalią automobilių remonto dirbtuvę ir degalinę.

Pareigūnai nelegalią veiklą aptiko kartu su Tauragės apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojais, tikrindami gautą informaciją buvusiuose Rotulių žemės ūkio bendrovės pastatuose, esančiuose Jurbarko rajone.

Patikrinimo metu buvusiose mechaninėse dirbtuvėse bei garažų masyvuose, kuriuos šiuo metu nuomoja Rotulių kaimo gyventojas T. K., aptikta nelegali automobilių remonto įmonė su įranga automobilių kėbulams, važiuoklei bei varikliams remontuoti.

Tuo metu dirbtuvėse dirbo šeši asmenys. Rasta apie 15 remontuojamų bei ardomų įvairių markių automobilių. Nė vienas iš dirbusių asmenų neturėjo nei verslo liudijimo, nei pateikė dokumentus, liudijančius, kad yra įsteigęs įmones tokiai veiklai vykdyti. Išaiškinta, kad nelegalų automobilių remontą ir dirbtuves įrengė Jurbarko rajono gyventojas N. K.

Tikrinant mechanines dirbtuves ir garažus, viename jų rasta nelegali degalinė, kurioje buvo įmontuota vietinė apsaugos signalizacija.

Nelegalios degalinės savininkas T. K. duris atrakino tik atvykus policijos ir priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos pareigūnams.

Nelegalios degalinės patalpose rasta įvairių talpų su dyzeliniais degalais, įvežtais iš Rusijos Kaliningrado srities, degalų pilstymo įranga su skaitikliu, beveik tona degalų.

FNTT paėmė degalų mėginius ekspertizei. Gavus išvadas, medžiaga bus perduota teismui.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už tokius pažeidimus nustato maksimalią baudą iki 20 tūkst. litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder