FNTT išaiškino mokesčių nemokantį milijonierių, neatsisakiusį ir socialinės pašalpos

FNTT išaiškino mokesčių nemokantį milijonierių, neatsisakiusį ir socialinės pašalpos

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai išaiškino milijonierių pasvalietį, pralobusį iš šešėlinės prekybos automobilių detalėmis ir aparatūra.

FNTT Panevėžio apygardos valdybos tyrėjai baigė ikiteisminį tyrimą ir išaiškino, kad anksčiau keturis kartus teistas Pasvalio rajono gyventojas R. M. iš šešėlinės prekybos per kelerius metus gavo daugiau nei 1 mln. litų pajamų. Paskaičiuota, kad nelegaliai prekiaudamas technika 40-metis įtariamasis ne tik nesumokėjo daugiau nei 130 tūkst. litų pajamų mokesčio, bet ir apgaule gavo daugiau nei 4 tūkst. litų socialinę pašalpą.

Kelis kartus teistas R. M. įsigydavo, kaip įtariama, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse vogtą prabangiuose automobiliuose naudojamą vaizdo, garso ir navigacinę techniką bei automobilių detales, kurių pardavimo skelbimus dėdavo į internetinę prekybos sistemą "Ebay". Vogtas detales ir aparatūrą sukčius parduodavo Kinijos, Taivano, Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos įmonėms ir fiziniams asmenims, o dalis technikos buvo parduodama ir Lietuvoje.

Nustatyta, kad pirkėjai už įsigytą techniką pinigus pervesdavo į įtariamojo ir jo sutuoktinės banko sąskaitas, o pardavėjas automobilių detales ir techniką persiųsdavo naudodamasis pašto paslaugas teikiančia bendrove ar siuntų tarnybomis.

Baigta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla perduota Panevėžio miesto apylinkės teismui.

Tai pirma baigta byla iš šiuo metu FNTT Panevėžio apygardos valdybos kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra tęsiamo ikiteisminio tyrimo, kuriame organizuota grupė iš neteisėtos prekybos garso, vaizdo ir navigacine technika gavo daugiau nei 4,5 mln. litų pajamų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder