Elvinas Jankevičius pasmerkė ksenofobinį išpuolį prieš ekvadorietį Fabianą Sanchezą

Elvinas Jankevičius pasmerkė ksenofobinį išpuolį prieš ekvadorietį Fabianą Sanchezą

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius teigia, kad praėjusią savaitę sostinėje įvykęs incidentas, kai buvo sumuštas Ekvadoro pilietis, nedaro garbės mūsų šaliai. 

„Smerkiu šį ksenofobinį nusikaltimą, kai iš žmogaus tyčiojamasi, jis užpuolamas dėl jo tautybės. Visi mes mylime Lietuvą, tačiau reikia rimtai pasvarstyti, kas yra didesnis patriotas: ar į mūsų šalį atvykęs ir čia sąžiningai dirbantis ir mokesčius mokantis užsienietis, ar tas, kuris gyvena iš socialinių pašalpų, daro nusikaltimus, patenka į pataisos įstaigas ir už jo išlaikymą turi mokėti valstybė,“ - sako teisingumo ministras E. Jankevičius. 

Ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad Lietuva gerbia žmogaus teises ir joje gyvenančių žmonių niekada neskirstė pagal tautybę. Jis pabrėžė, kad Baudžiamajame kodekse yra numatyta atsakomybė už neapykantos kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę. 

„Tikiuosi, kad šis nusikaltimas bus operatyviai ištirtas, o kaltiesiems bus skirta teisinga bausmė,“ - teigia ministras. 

ELTA jau skelbė, kad užpuolimu įtariamiesiems skirta kardomoji priemonė - suėmimas 20 parų.

Praėjusią savaitę Antakalnio rajone įvyko išpuolis prieš ekvadorietį Fabianą Sanchezą. Du vyrai stotelėje autobuso laukiančiam užsieniečiui smogė į veidą ir šaukė „Lietuva lietuviams“. Apie tai savo feisbuko paskyroje paskelbė pats nukentėjusysis F. Sanchezas. Anglų kalba išdėstytame pranešime jis stebėjosi niekada nepatyręs tokio išpuolio, nors šalyje gyvena jau penkerius metus, ir sakė po išpuolio besijaučiąs nesaugiu.

Vilniaus apskrities VPK viršininkas Saulius Gagas patvirtino, kad antradienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir neapykantos kurstymo. Trečiadienio vakarą sulaikyti du Vilniaus miesto gyventojai, vienam yra 18, kitam - 26 metai. Vyresnysis jau yra teistas už viešosios tvarkos pažeidimą ir neapykantos kurstymą, fizinio skausmo sukėlimą, sveikatos sutrikdymą. Jaunesnysis taip pat jau žinomas policijai už viešosios pagarbios vietos išniekinimą, sukčiavimą, fizinio skausmo sukėlimą, grasinimą nužudyti, žmogaus terorizavimą.

Vilniuje, Lukiškių aikštėje, ketvirtadienį surengtas mitingas „Ginkite. Saugokite. Padėkite“ dėl policijos neveiklumo. Mitingo organizatorius Vilniaus miesto tarybos narys Markas Adamas Haroldas kaltino policiją dėl jos neveiklumo bei lėto reagavimo F. Sanchezo byloje. 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder