Eglė Kusaitė suimta teismo salėje

Eglė Kusaitė suimta teismo salėje

Teismas patenkino prokurorų prašymą ir suėmė terorizmu kaltinamą Eglę Kusaitę trims mėnesiams, Eltai patvirtino Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Mindaugas Dūda.

Kaltinamoji buvo suimta teismo salėje. Šis teismo sprendimas dar galės būti apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Prokurorai E. Kusaitei dar balandžio pradžioje prašė kardomąją priemonę - rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir registravimąsi policijos komisariate - pakeisti suėmimu.

"E. Kusaitė nesilaiko įpareigojimo nebendrauti su tam tikrais asmenimis ir trukdo teismo procesui. Be to, yra duomenų apie tai, kad jinai daro poveikį asmenims, kurie byloje apklausiami liudytojais. Tai akivaizdžiai buvo matyti ir šiandienos posėdžio metu - kai buvo apklausiama liudytoja, tai E. Kusaitė absoliučiai nesivaldė, šaukė, įžeidinėjo liudytoją, necenzūriniais žodžiais išvadino, dėl to ji buvo pašalinta iš teismo posėdžių salės", - Eltai komentavo prokuroras M. Dūda.

Merginai suėmimas buvo paskirtas ir 2009-ųjų spalį, kol pernai rugpjūčio 5-ąją E. Kusaitė buvo paleista teismo posėdžių salėje.

Įtariama, kad E. Kusaitė nuo 2009-ųjų birželio iki spalio 24 dienos, veikdama Lietuvos Respublikoje ir vykdydama Rusijos Federacijoje veikiančių islamistinių teroristinių grupuočių narių nurodymus, rengėsi šių asmenų nurodymu kaip savižudė sprogdintoja nenustatytoje vietoje Rusijoje susisprogdinti ir taip sukelti pavojų daugelio žmonių gyvybei ir sveikatai. Šį sunkų teroro nusikaltimą rengėsi padaryti turėdama tikslą įbauginti visuomenę. Prokurorų teigimu, E. Kusaitė mokėsi gaminti sprogmenis ir juos detonuoti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder