Eglė Kusaitė apkaltinta grasinimu Justui Lauciui

Eglė Kusaitė apkaltinta grasinimu Justui Lauciui

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra baigė tirti ir Vilniaus miesto 1-ajam apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą ir valstybės tarnautojo įžeidimo. Kaltinimai byloje pareikšti klaipėdietei Eglei Kusaitei.

Pasak prokurorų, kaltinamoji vasario mėnesį iš savo mobiliojo telefono Generalinės prokuratūros prokurorui Justui Lauciui, atlikusiam jos atžvilgiu ikiteisminį tyrimą dėl terorizmo, į tarnybinį mobilųjį telefoną išsiuntė grasinančio ir įžeidžiančio pobūdžio SMS žinutę su menkinančiais bei nukentėjusiojo, kaip valstybės pareigūno, autoritetą, garbę ir orumą žeminančiais žodžiais.

Buvo pagrasinta nužudyti prokurorą ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą.   

"Įstatymas už grasinimą nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų", - sako ikiteisminį tyrimą atlikę prokurorai.

Gegužės 16 d. Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje E. Kusaitei ir kitų asmenų atžvilgiu buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl viešo valstybės tarnautojo įžeidimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder