Eglė Jackaitė nepripažįsta sunkesnio pažeidimo

Eglė Jackaitė nepripažįsta sunkesnio pažeidimo

Antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme pradėta aiškintis, ar avariją sukėlusi aktorė Eglė Jackaitė paspruko iš įvykio vietos.

E. Jackaitė neneigia, kad yra kalta dėl avarijos, tačiau nenori pripažinti, kad spruko, tuo tarpu nukentėjusiosios ir policijos parodymai sako ką kita.

Už pirmąjį pažeidimą jai gresia 100-200 litų bauda ir vairuotojos pažymėjimo atėmimas iki pusės metų, o už pabėgimą iš įvykio vietos - rimtesnė sankcija: 3-4 tūkst. litų bauda ir draudimas vairuoti 3-5 metus, taip pat gresia iki mėnesio areštas.

Šios administracinės bylos duomenimis, gegužės 19-osios naktį Melnragėje E. Jackaitės vairuojamas visureigis "Range Rover", judėdamas atbuline eiga kliudė automobilį "Opel Astra", kurį vairavo Lilita G. Incidentas įvyko ties Molo gatvės 44 namu, ginčo dėl kaltės tarp vairuotojų nekilo, tad abi moterys sėdo į opelį pildyti eismo įvykio deklaracijos.

Nebaigus šio formalumo E. Jackaitė nuėjo pasiimti draudimo poliso į savo visureigį, sėdo į jį, nuvažiavo į netoliese esančius namus ir atgal negrįžo.

Todėl į įvykio vietą buvo iškviesta policija. Vėliau "Opel" vairuotoja net suabejojo, kad E. Jackaitė buvo neblaivi, mat kaltę pripažįstančiai ir kasko draudimu apdraustą automobilį vairuojančiai įžymybei nebuvo jokio reikalo trauktis iš įvykio vietos.

Tą patį kartojo ir E. Jackaitė, kuri naktį į policijos pareigūnų skambučius neatsiliepę, o į Kelių policijos biurą atvyko tik ryte. Ji teisinosi, jog dėl patirto streso bei susijaudinimo namuose per ilgai nerado reikalingų dokumentų.

Bylos nagrinėjimas bus baigtas trečiadienį,mat E. Jackaitė prašo kaip liudytoją apklausti jos draugę, pas kurią tą naktį svečiavosi - esą jos pasakojimas įrodys, kad aktorė buvo stresinės būklės, dėl kurios galėjo ilgai nerasti dokumentų arba nesuvokti, kodėl negrįžo į įvykio vietą. Tiesa, policijos pareigūnas jai priminė, kad esant tokios būklės vairuoti taip pat neprotinga.

Tuo tarpu nukentėjusioji teismo prašė bylą išnagrinėti kuo greičiau - be nutarties draudimo kompanija atsisako apmokėti jos automobilio remontą. Kaltinamosios advokatas Osvaldas Martinkus į tai replikavo, jog teismas nekaltas, kad draudikai prisigalvoja tokių sąlygų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder