Edvardas Šileris: šie rinkimai buvo gerokai ramesni

Edvardas Šileris: šie rinkimai buvo gerokai ramesni

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris sako, kad šie Seimo rinkimai teisėsaugai buvo gerokai ramesni, nes fiksuota tris kartus mažiau pažeidimų negu per 2012 metų rinkimus.

„Nuo pat rinkimų pradžios iki 19.30 val. buvo užfiksuoti 144 pažeidimai, iš jų - 11 ikiteisminių tyrimų. 2012 metais turėjome 502 pažeidimus ir 33 ikiteisminius tyrimus. Šie rinkimai iš teisėsaugos pusės buvo gerokai ramesni", - sekmadienį spaudos konferencijoje sakė E. Šileris. Jo teigimu, pagal administracinę teiseną buvo gauta 61 pranešimas, iš jų dauguma dėl agitacinių plakatų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko Zenono Vaigausko vertinimu, VRK pasiekę pranešimai buvo daugiau lokalaus charakterio.

„Iš tų skundų, kurie pasiekė VRK galima pasakyti, kad jie nebuvo organizuoto pobūdžio", - sakė Z. Vaigauskas.

Organizacijos „Baltosios pirštinės" vadovė Marija Šaraitė sakė, kad buvo gauta 250 pranešimų, dauguma jų susieję su politine agitacija ir politine reklama.

„Pastebėta daug mažiau galimų papirkimo atvejų. Pagal savanorių informaciją gavome 17 pranešimų apie galimus papirkimus", - sakė M. Šaraitė.

Ji išryškino pastebėtą šių rinkimų tendenciją - tai blogas rinkimų organizavimas.

„Mūsų išvada, kad šie rinkimai išsiskiria tikrai ne stambiais pažeidimais, rinkėjų papirkimu, o tiesiog rinkimų organizavimo kokybės spragomis. Mes manome, kad šie rinkimai nelabai kokybiškai organizuoti ir tos spragos kartojasi", - sakė M. Šaraitė.

Jos teigimu, rinkimus stebėjo apie 2 tūkst. savanorių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder