Dvynukų nužudymu įtariama klaipėdietė lieka suimta

Dvynukų nužudymu įtariama klaipėdietė lieka suimta

Pagal Europos arešto orderį iš Ispanijos į Lietuvą pargabenta dvynukų nužudymu įtariama 25 metų Viktorija Filiponenko (gim. 1985 m.) lieka suimta.
 
Šeštadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas patenkino prokuroro pareiškimą dėl kardomosios priemonės suėmimo termino nustatymo ir paliko galioti praėjusių metų balandį to paties teismo priimtą nutartį dėl suėmimo paskyrimo, nustatydamas 2 mėn. suėmimo terminą.  
 
2009 metų gegužės 4-ąją šiukšlių konteineryje Klaipėdos centre buvo rasti dviejų vyriškos lyties naujagimių lavonai, įtariamąja dėl kūdikių nužudymo V. Filiponenko pripažinta pernai balandžio pabaigoje. Nustačius, kad įtariamoji pasislėpė nuo ikiteisminio tyrimo, buvo paskelbta jos tarptautinė paieška ir išduotas Europos arešto orderis.
 
Pernai gruodžio 3-ąją ji buvo sulaikyta Ispanijoje Barselonos mieste. Kadangi sulaikymo metu moteris laukėsi, jos perdavimas Lietuvai buvo atidėtas. Šių metų vasario 21 d. V. Filiponenko pagimdė dvynukes, kurias šiuo metu globoja Madrido miesto Mažamečių ir šeimos institutas.
 
Penktadienį įtariamoji pargabenta į Lietuvą, teismas jai nustatė dviejų mėnesių suėmimo terminą.  
 
Ikiteisminį tyrimą dėl bejėgiškos būklės dviejų kūdikių nužudymo atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.
 
Kol vyksta tyrimas, prokuratūra, vadovaudamasi ikiteisminio tyrimo duomenų neskelbtinumo doktrina, jo eigos nekomentuoja.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder