Du merai, o STT viena

Du merai, o STT viena

Dviejų savivaldybių merai, kuriems teisėsauga yra pareiškusi įtarimus kriminaliniais nusikaltimais, ir šias Kalėdas sutiks nežinioje.

Utenos rajono vadovas Alvydas Katinas iš STT bent jau sulaukė pranešimo, kad po trejų metų tąsymo tyrimas šią savaitę pagaliau baigtas. Tačiau net jam nepasakoma, ar ji keliaus į teismą, ar bus nutraukta.

Visagino vadovės Dalios Štraupaitės byla, kurioje moteris kaltinama piktnaudžiavimu tarnyba, dokumentų klastojimu, prekyba poveikiu, teismo sprendimo nevykdymu, spalį pagaliau pasiekė teismą. Tačiau taip ir nepradėta nagrinėti.

„Mes apskundėme tyrėjų veiksmus, nes pirmiau byla pateko į teismą ir tik po to leista susipažinti su kaltinamuoju aktu. Byla teisme jau daugiau nei du mėnesius, bet iki šiol nebuvo nė vieno posėdžio, arba bent jau aš apie tai nebuvau informuota. Vyksta tampymas jau trejus metus.“

„Akivaizdu, kad rinkėjai šia byla nepatikėjo, nes mane išrinko. O puolimas buvo didžiulis. Įsivaizduokite, ko griebėsi prokurorė (aš ir dėl to skundžiausi), - ji mano bylos medžiagą išplatino visiems Visagino tarybos nariams, tačiau siųsdama ne asmeniškai, o į jų darbovietes. Pavyzdžiui, nusiuntė į atominę elektrinę, o ten pamainos metu darbuotojai skaitydavo mano bylos medžiagą. Specialiai platinta, kad manęs neišrinktų“, - įsitikinusi D.Štraupaitė.

Anot jos, tyrėjai tvirtina, esą byla taip užsitęsė, nes merė nenorėjo bendradarbiauti su teisėsauga, kelis kartus neatvyko į STT apklausas. Pati D.Štraupaitė tvirtina, kad visada vykdavo, kai būdavo kviečiama.

Utenos rajono mero A.Katino bylai irgi jau treji metai. Pasak A.Katino, tyrėjai tvirtina, kad byla užsitęsė, nes yra labai sudėtinga. Daugiau nieko nepaaiškino.

„Tik tiek, kad šią savaitę STT specialistas man padavė pasirašyti raštą, jog ikiteisminis tyrimas mano atžvilgiu baigtas. Tačiau nepasakė, ar nutrauktas, ar byla bus perduota į teismą, nes tai spręs jau nebe STT, o prokuroras. Daugiau nelabai noriu šnekėti, nes dar galiu būti apkaltintas teismo trukdymu“, - baiminosi meras.

A.Katinas stebisi jam pareikštais įtarimais - kyšio buvusios premjero sekretoriato vadovės Džiuljetos Žiugždienės naudai reikalavimu.

„Kodėl turėčiau tai daryti? Ir dar moteriai, kurios visai nepažįstu?“ - pečiais gūžčiojo A.Katinas.

Jis, kaip ir D.Štraupaitė, džiaugiasi, kad rinkėjai byla nepatikėjo, tačiau sako, kad tyrimas vis tiek sugadino gyvenimą, - merui pašlijo sveikata, nuolat lydi stresas, be to, didelių išlaidų pareikalavo advokato paslaugos.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder