Du Klaipėdos advokatai kaltinami melu

Du Klaipėdos advokatai kaltinami melu

Baigus tirti iš skandalingosios teisėjų korupcijos bylos išskirtą atskirą baudžiamąją bylą, ant teisiamųjų suolo kartu su užkietėjusiais nusikaltėliais sės du žinomi pajūrio advokatai Aivaras Surblys ir Marius Navickas.

Į teismą iš viso siunčiami aštuoni Lietuvos piliečiai, galimai veikę organizuotoje grupėje. Jie kaltinami prekyba žmonėmis, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, trukdymu teisėsaugininkams vykdyti pareigas, organizavimu sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą ir kitais nusikaltimais. Trims asmenims taip pat teks atsakyti ir už melagingų parodymų davimą. Du iš pastarųjų yra uostamiesčio advokatai A.Surblys ir M.Navickas.

Abiejų pajūrio advokatų veikla kol kas nesustabdyta. Lietuvos advokatų tarybos pirmininko pavaduotojo Mindaugo Kukaičio teigimu, po pareikštų kaltinimų bus svarstoma dėl jų laikino pašalinimo iš praktikuojančių advokatų sąrašo. Jei klaipėdiečiai bus nuteisti, jie iš šio sąrašo bus išbraukti, kaip praradę nepriekaištingą reputaciją.

Pradžią šiam tyrimui, kaip ir visą šalies teismų sistemą sukrėtusiai teisėjų korupcijos bylai, davė 2017 metų pavasario įvykiai, kai ne kartą teisto klaipėdiečio Virginijaus Valiaus namuose rastos šešios konservų dėžutės su daugiau nei kilogramu kokaino.

Pasak pareigūnų, siekdamas išsisukti V.Valius su savo advokatu A.Surbliu pradėjo ieškoti, kas už jį prisiims kaltę ir bus nuteistas. Už 30 tūkst. eurų atlygį tai padaryti įkalbėjo socialiai pažeidžiamą asmenį. Apgaulė laikinai pavyko ir šis už narkotikų įsigijimą 14 mėnesių praleido suimtas. Pagal parengtą planą A.Surblys ir V.Valius turėjo šiam asmeniui surasti advokatus, kurie taikytų neteisėtas gynybos priemones ginant ne jo, bet V.Valiaus interesus.

Su organizuotu nusikalstamumu siejamas V.Valius kaltinamas ir tuo, kad su bendrininkais organizavo rengimąsi sunkiai sužaloti Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos vadovą, dėl jo atliekamų tarnybinių pareigų. 2018 metų balandžio mėnesį teisėsaugos pareigūnai sulaikė du kaltinamuosius, kurie planavo pasikėsinimą į šį policininką bei Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorą. Šiais nusikaltimais buvo įtariamas ir A.Surblys.

Tai jau devinta baudžiamoji byla, atskirta iš didelės apimties galimos plataus masto teisėjų korupcijos bylos. Joje įtarimai pareikšti per 50 asmenų, tiriama per 110 nusikaltimų.

Minėta kokaino byla jau yra nagrinėjama Šiaulių apygardos teisme. Gresiančios baudžiamosios atsakomybės taip ir neišvengęs V.Valius kaltinamas 50 tūkst. eurų vertės labai didelio kiekio narkotikų įgijimu, gabenimu ir laikymu. Kartu su juo teisiami du kauniečiai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder