Du Kauno policininkai įtariami paėmę 300 eurų kyšį

Du Kauno policininkai įtariami paėmę 300 eurų kyšį

Spalio 23 d., apie 17 val. Kauno rajone tarnybos metu, įtariant kyšininkavimu, buvo sulaikyti du Kauno apskrities VPK Viešosios policijos Patrulių rinktinės 6 būrio patruliai T. V. ir E. B.

Patruliai buvo sulaikyti gavus Kauno apskrities VPK Imuniteto skyriaus pareigūnams informacijos apie galimą kyšininkavimą.

Pas sulaikytus pareigūnus rasta pinigų, kuriuos pareigūnai, įtariama, paėmė kaip kyšį iš galimai neblaivaus ir Kelių eismo taisykles pažeidusio kauniečio M. T.

Už tai kad nebūtų surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pareigūnai iš M. T. pareikalavo 1000 litų. Kyšį susitarė paimti tą pačią dieną, toje pačioje vietoje tarnybiniame automobilyje, kuriame M. T. galimai paliko 300 eurų.

Įtariama, kad šiuos pinigus patruliai pasidalino perpus.

Patruliams pateikti įtarimai padarius nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 225 str. 2 d. ─ valstybės tarnautojas ar jam prilygstantis asmuo, savo ar kitų naudai tiesiogiai ar netiesiogiai pažadėjęs ar susitaręs priimti kyšį arba pareikalavęs ar pravokavęs duoti kyšį, arba priėmęs kyšį už neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus.

Pareigūnų laikinas nušalinimas nuo pareigų ir kardomosios priemonės klausimas bus sprendžiamas rytoj.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai, tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Už šį nusikaltimą įstatymas numato baudą arba laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder