Dokumentus klastojusiam ir svetimą turtą pasisavinusiam šiauliečiui gresia teismas

Dokumentus klastojusiam ir svetimą turtą pasisavinusiam šiauliečiui gresia teismas

Šiauliuose teismui nagrinėti perduota baudžiamoji byla dėl dokumentų klastojimo ir didelės vertės svetimo turto pasisavinimo. Ją baigė tirti Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Šia nusikalstama veika kaltinamas vienos tepalais, alyvomis ir automobilių chemijos prekėmis prekiaujančios Vilniaus uždarosios akcinės bendrovės Šiaulių padalinio vadybininkas.

Pasak Šiaulių apskrities policijos pranešimo, 2014 m. vasarą šios įmonės buhalterija pastebėjo neatitikimus tarp iš Šiaulių filialo atsiunčiamų sąskaitų ir apmokėjimų pagal jas. Įmonė atliko inventorizaciją ir Šiaulių filiale nustatė beveik 129 tūkstančių litų trūkumą. Todėl birželio mėnesį šios įmonės administracijos atstovas kreipėsi į Šiaulių apskrities policiją ir pranešė apie savo įtarimą dėl 40-mečio įmonės darbuotojo nesąžiningumo. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Jo metu nustatyta, kad per 2013 m. rugsėjo - 2014 m. balandžio mėnesių laikotarpį laikinai eidamas vadybininko pareigas šiaulietis turtą grobstė, darydamas įvairiausias machinacijas. Viena jų - netikrų minėtos bendrovės PVM sąskaitų faktūrų pagaminimas, įrašant jose tikrovės neatitinkančius duomenis apie tariamo kliento, kuris realiai net neegzistuoja, pirktas prekes ir už tas prekes mokėtiną sumą. Išrašęs tokias fiktyvias sąskaitas faktūras, prekes vadybininkas pasisavindavo. Jis pasisavindavo ir iš klientų gautas pinigines lėšas, jų neįnešdamas į bendrovės kasą. Dar vienas jo grobstymo būdas - korekcijos buhalterinės apskaitos programoje.

Šiauliečiui pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir didelės vertės svetimo turto pasisavinimo. Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą gresia iki dešimties metų nelaisvės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder