Dingusio kapitono paieška nutraukta

Dingusio kapitono paieška nutraukta

Lietuvos karinės jūrų pajėgos (KJP) pranešė, kad Kuršių mariose dingusio Lietuvos jūrų muziejaus darbuotojo Romaldo Adomavičiaus paieška nutraukta.

"21.00 val. gelbėjimo operacija nutraukta, laivo kapitono kūnas nerastas. Nuoširdžiai užjaučiame Romaldo Adomavičiaus artimuosius ir visus jį pažinojusius. Tai - didelė netektis visai Lietuvai", - socialiniame tinkle "Facebook" pranešė KJP.

Antradienį Kuršių mariose apvirtusio laivo įgulą sudarė 3 Lietuvos jūrų muziejaus darbuotojai, plaukę į liepos 6 dieną planuojamą nacionalinės ekspedicijos finišą.

Du žmonės buvo išgelbėti, o kurėno kapitonas R. Adomavičius dingo vandenyje.

Pasieniečiai teigė, jog Kuršių mariose bangų aukštis buvo itin didelis. Tai galėjo lemti nelaimę.

Kaip BNS sakė karinių jūrų pajėgų civilių ir kariškių bendradarbiavimo specialistė, vyresnioji jūreivė Akvilė Bertulė,  R. Adomavičiaus paieška nutraukta dėl oro sąlygų. 

„Ne, jo kūnas nerastas. Paieška 21 val. nutraukta. Dėl oro sąlygų – yra vėjuota, didelės bangos. Paieškos tęsimas nebeatneštų rezultatų. Šiuo metu jau ieškojo tik kūno. Gyvo nebėra tikimybės rasti“, – BNS teigė A. Bertulė. 

Pasak jos, kūno paieška trečiadienį nebebus vykdoma. 

„Trečiadienį nebebus tęsiama paieška. Nebent kas nors pasikeistų“, – tvirtino A. Bertulė.  

Jos teigimu, du išgelbėti asmenys paliudijo matę, kaip trečiasis skendo. 

R. Adomavičius Klaipėdos jūrų muziejaus Laivybos istorijos skyriuje ėjo vyriausiojo muziejininko-istoriko pareigas.  Jis buvo muziejaus plaukiojančio eksponato – kurėno – kapitonas. 

Jis 1978 metais baigė Vilniaus universiteto baigė Istorijos fakultetą, vėliau išvyko dirbti į Klaipėdą. R. Adomavičius dar 1989 metais prisidėjo prie pirmojo Jūrų muziejaus kurėno nuleidimo į Kuršių marias.

Jo žmona ir sūnus taip pat dirba Jūrų muziejuje.

Apie nelaimę Kuršių mariose Bendrajam pagalbos centrui pranešta 13.54 val. „Laivas nuskendo, kai nuo kranto buvo nutolęs maždaug 1 kilometrą ir 600 metrų“, – BNS anksčiau sakė A. Bertulė.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder