Dėl šunų vedžiojimo paplūdimyje - trys protokolai

Dėl šunų vedžiojimo paplūdimyje - trys protokolai

Palangos miesto policijos pareigūnai, patruliuodami, vykdydami prevencines priemones, pastebi, kad ne visi augintinių šeimininkai atsakingai vykdo savo, kaip gyvūnų laikytojų, pareigas. Jie dažnai nepaiso draudimų, kuriuos reglamentuoja konkretūs teisės aktai.

Pareigūnai primena ir prašo gyventojų, pajūrio svečių būti atsakingiems ir atkreipti dėmesį į ženklus, esančius prie įėjimų į paplūdimius, kitose lankytinose vietose, kurie draudžia vedžioti šunis ir kitus gyvūnus, o paplūdimyje – ir juos maudyti.

Pagal Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2013 m. gegužės 2 d. įsakymą ir Palangos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2014 balandžio 23 d. įsakymą  draudžiama vestis gyvūnus vietose, pažymėtose draudžiamuoju ženklu.

Už šių draudimų nesilaikymą numatyta administracinė atsakomybė, bauda gali siekti iki 2 400 litų su augintinio konfiskavimu.

Per šventinį Joninių savaitgalį buvo surašyti trys administracinio teisės pažeidimo protokolai dėl šunų vedžiojimo paplūdimyje. Policijos pareigūnai nuolat patruliuos paplūdimiuose ir kitose vietose, kuriose draudžiama vedžioti gyvūnus, teigiama pranešime.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder