Dėl aptiktos pasiklausymo įrangos TS-LKD kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

Dėl aptiktos pasiklausymo įrangos TS-LKD kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vykdomasis sekretorius Raimundas Alekna kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl partijos centrinėje būstinėje aptiktos pasiklausymo įrangos. Skunde prašoma atvykti į įvykio vietą ir atlikti įvykio vietos apžiūrą bei užfiksuoti ir išimti surastą specialiąją techniką.

Skunde pažymima, kad specialioji pasiklausymo technika buvo įrengta galimai neteisėtai ir be teisėto pagrindo, akivaizdžiai skirta rinkti informaciją apie partijoje bei visoje Lietuvoje vykstančius politinius ir ekonominius procesus, sprendžiant itin aktualius klausimus dėl Visagino atominės elektrinės, Klaipėdos dujų terminalo statybų bei kitus.

TS-LKD neatmeta galimybės, kad galimai nusikalstamą veiką partijos bei atskirų jos narių ir darbuotojų atžvilgiu galėjo inicijuoti užsienio specialiosios tarnybos, Lietuvoje veikiančios interesų grupės ar politiniai oponentai, siekdami neteisėtai rinkti bei kaupti informaciją, kuri yra ypač vertinga artėjant 2012 metų Seimo rinkimams.

Atsižvelgdama į išdėstytas aplinkybes TS-LKD turi pagrindo manyti, kad anksčiau nurodyta galimai neteisėta veika bei dėl jos galinčios kilti neigiamos pasekmės gali sukelti grėsmę Lietuvos politikos stabilumui priimant svarbius ekonominius sprendimus bei neigiamai atsiliepti Lietuvos saugumui.

Specialioji pasiklausymo įranga specialistų buvo surasta šių metų birželio 12 d. kompiuterio "pelėje" bei būstinės vidiniame kiemelyje augančiame medyje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder