"Darbdavio" pažadėtų tūkstančių nesulaukė dešimtys lengvatikių

"Darbdavio" pažadėtų tūkstančių nesulaukė dešimtys lengvatikių

"Labas, siūlau užsidirbti papildomų pinigų...", tokius ir panašius laiškelius su pasiūlymu užsidirbti šimtą kitą ar net du tūkstančius litų gavę jauni interneto svetainių lankytojai, susigundydavo rizikuoti tikėdamiesi lengvo uždarbio. Devyniolikmečiui panevėžiečiui tokių lengvatikių pavyko rasti ne vieną dešimtį.

Baudžiamoji byla su ištirtomis 84 nusikalstamomis veikomis jau atversta teisme - joje R. B. kaltinamas apgavęs 21 nukentėjusiąją, kitoje, dar nebaigtoje tirti byloje, dėl analogiškų nusikalstamų veikų jau yra gauti 24 nukentėjusiųjų pareiškimai.

Sukčiauti linkęs vaikinas su nukentėjusiais susipažindavo internete, asmenis rinkdavosi atsitiktinai, žinutes rašydavo tam, kas tuo metu, kaip ir jis, būdavo prisijungęs, rašydavo ne vien savo vardu, naudodavo ir pažįstamų anketas, žinojo jų slaptažodžius.

Pasiūlymas sugundė ne vieną uždarbio ieškantį jauną žmogų. Tarp nukentėjusiųjų - dešimtys išsilavinusių įvairių profesijų žmonių - medikų, pardavėjų, konditerių, kasininkių, nemažai studentų.

Susidomėjusiems pasiūlymu užsidirbti R. B. papasakodavo išgalvotą istoriją apie mokesčių inspekcijos užblokuotą sąskaitą. Prašydavo jam parašiusių žmonių galimybės pinigus pervesti į jų sąskaitą. Neva nenorėdamas tiems žmonėms suteikti papildomų rūpesčių, sukčiautojas paprašydavo atsiųsti jam internetinės bankininkystės duomenis. Už suteiktą pagalbą pažadėdavo užmokėti.

Nusikalstamas veikas pernai lapkričio viduryje nutraukė pareigūnai, demaskavę sukčiautoją ir paėmę kompiuterį, naudotą žmonėms apgaudinėti, taip pat du mobiliojo ryšio telefonus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder