Byla dėl stambaus masto sukčiavimo perduodama teismui

Byla dėl stambaus masto sukčiavimo perduodama teismui

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su prokurorais teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje stambaus masto sukčiavimu įtariami trys asmenys.

Byloje ištirtos 25 nusikalstamos veikos, kai iš 25 žmonių buvo išviliota pinigų ir turto daugiau nei už pusę milijono litų.

Bylos duomenimis, įtariamieji: anksčiau teista už sukčiavimą Sonata Stonkutė, Virginija Čaplikienė ir Ričardas Navickas, veikdami bendrininkų grupėje, įkalbėdavo žmones paimti kreditus iš įvairių kredito įstaigų bei įvairias prekes išsimokėtinai lizingo būdu ir perduoti jiems, žadėdami pinigus investuoti bei mokėti palūkanas.

Nukentėję asmenys paimdavo paskolas nuo kelių iki keliasdešimt tūkstančių ir perduodavo juos S. Stonkutei, V. Čaplikienei ir R. Navickui. Įgydami pasitikėjimą ir stengdamiesi pritraukti daugiau asmenų, įtariamieji pirmųjų įmokų mokėjimui nedideles sumas pinigų duodavo nukentėjusiems, prašydami supažindinti su kitais asmenimis, kurie taip pat sutiktų imti paskolas ir perduoti pinigus tariamam investavimui.

S. Stonkutė šiuo metu atlieka bausmę už anksčiau padarytus nusikaltimus, R. Navickui paskirta kardomoji priemonė - suėmimas, V. Čaplikienei paskirtos kardomosios priemonės - įpareigojimas registruotis policijos įstaigoje, rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas.

Įtariamųjų turtui pritaikyti nuosavybės teisių apribojimai.

Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai tęsia tyrimą kitoje ikiteisminio tyrimo byloje, kurioje nuo S. Stonkutės, R. Navicko ir V. Čaplikienės ir dar trijų įtariamųjų nukentėjo apie 100 asmenų, kuriems padaryta žala daugiau nei 2 mln. litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder