Buvęs alaus daryklos direktorius kaltino visus kitus

Buvęs alaus daryklos direktorius kaltino visus kitus

Dėl ilgus metus Šiaulių alaus darykloje "Gubernija" švaistomų didelių lėšų, pasak tuomečio įmonės generalinio direktoriaus, Romualdo Dunausko, kalti visi, išskyrus jį patį.

Šiaulių apygardos teisme, kur nagrinėjama R. Dunausko baudžiamoji byla, jau baigta liudytojų apklausa. Piktnaudžiavimu tarnyba, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir bendrovei "Gubernija" priklausančio didelės vertės turto iššvaistymu kaltinamo R. Dunausko apklausa truko pusantros valandos.

Kaltinimą palaikančiai Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorei Astai Mickevičiūtei kai kuriuos klausimus teko kartoti po keletą kartų, nes konkrečių atsakymų nesulaukdavo. R. Dunauskas į prokurorės klausimus atsakinėjo kartkartėmis pakeldamas balso toną. "Gerbiama prokurore, jūs mane nuvarginote klausdama", - kaltintojai rėžė teisiamasis. Į dalį prokurorės klausimų jis atsakė klausimais.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad R. Dunausko paliepimu jo pavaldiniai įmonėje nedirbantiems asmenims 2002-2007 metais perdavė 145 "Gubernijai" priklausančias SIM korteles su telefonų numeriais. Už tretiesiems asmenims suteiktas ryšio paslaugas alaus darykla sumokėjo daugiau nei 786 tūkst. litų.

Pašaliniai žmonės atsiskaityti už pokalbius telefonu traukdavo ne į "Gubernijos" kasą, bet pas tuometį šios bendrovės eksporto vadovą Marių Zinevičių ir jo kolegę Reginą Grikštienę. M. Zinevičius teisme tvirtino pinigus perduodavęs R. Dunauskui, tačiau šis tokius buvusio pavaldinio žodžius bandė vadinti šmeižtu.

Pagal mobiliojo ryšio paslaugas teikiančios bendrovės sąskaitas ir liudytojų parodymus nustatyta, kad iš įmonėje nedirbančių, bet jos vardu išduotomis SIM kortelėmis besinaudojusių žmonių, neišrašant pinigų gavimą patvirtinančių dokumentų, buvo surinkta beveik 337 tūkst. litų, kurie nebuvo apskaityti "Gubernijos" buhalterinėje apskaitoje ir įnešti į bendrovės kasą. Ar buvo surinkti likę beveik 449 tūkst. litų už pokalbius - nenustatyta.

Prokurorei pabandžius išsiaiškinti, ar normali "Gubernijoje" egzistavusi tvarka, pagal kurią pinigai už pokalbius telefonu buvo nešami ne į kasą, R.Dunauskas pripažino, kad tokia tvarka nėra tinkama.

"Tai, ko gero, yra pažeidimas, - samprotavo R. Dunauskas. - Jeigu kas nors buvo neįnešta į kasą, tai yra vagystė ir tą turi išsiaiškinti teisėsaugos organai".

Prokurorės paklaustas, ar žinojo, kad pinigai buvo renkami M. Zinevičiaus kabinete, R. Dunauskas tik pasišaipė: "Nemačiau ten eilių. Rinkti galima grybus, uogas".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder