Buteliu smogė taksi vairuotojui į galvą

Buteliu smogė taksi vairuotojui į galvą

Klaipėdos apygardos teismas už sunkų taksi vairuotojo sveikatos sužalojimą ir viešosios tvarkos sutrikdymą anksčiau neteistam, pagrindinį išsilavinimą turinčiam ir įmonėje dirbančiam 32 metų D. L. skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę. Nukentėjusiajam vyras privalės atlyginti 5 589 Lt turtinę ir 86 000 Lt neturtinę žalą bei 14 197 Lt Valstybinei ligonių kasai.

2013 m. lapkričio 2 d. vakarą Klaipėdoje, viešoje vietoje, matant kitiems žmonėms bei savo sugyventinės ir mažamečio sūnaus akivaizdoje, neblaivus kaltinamasis (2,91 promilės) be rimtos priežasties – tiesiog nenorėdamas atsiskaityti už suteiktas taksi paslaugas – išdaužė taksi automobilio galinio lango stiklą ir alaus buteliu smogė vairuotojui į galvą, taip sukeldamas sunkų jo sveikatos sutrikdymą. D. L. dėl taksisto sužalojimo kaltu prisipažino.

Teismas, išklausęs kaltinamąjį, nukentėjusiojo ir liudytojų parodymus, susipažinęs su teismo medicinos specialisto išvada, neblaivaus vyriškio elgesį pripažino chuliganišku ir vandališku.

Skirdamas bausmę už tyčinį nusikaltimą, teismas atsižvelgė į kaltinamojo atsakomybę lengvinančias aplinkybes – nuoširdų gailėjimąsi padarius nusikaltimą bei dalies padarytos žalos taksi bendrovei ir nukentėjusiajam atlyginimą, tačiau atsakomybę sunkino tai, kad vyras nusikalto būdamas neblaivus.

Skirdamas minimalią sankcijoje numatytą bausmę, teismas atsižvelgė ir į nukentėjusiojo poziciją bausmės skyrimo klausimu – jis prašė kaltinamojo griežtai nebausti.

Nurodyto dydžio neturtinės žalos atlyginimo priteisimą teismas motyvavo tuo, kad sunkiai sužalotas nukentėjusysis patyrė tiek fizines, tiek dvasines kančias, neigiamas emocijas, stresą, liko tik 30 procentų darbingas, be to, 4000 Lt neturtinę žalą kaltinamasis jam atlygino proceso metu, taip pat atsižvelgė į tokios kategorijos bylose susiklosčiusią teismų praktiką bei Civiliniame kodekse įtvirtintus sąžiningumo, teisingumo ir protingumo kriterijus. Priteistą turtinę žalą sudaro išlaidos vaistams bei dėl sužalojimo netektos nukentėjusiojo darbinės pajamos.

Šis nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder