Blaivumą galima įrodyti parašu

Blaivumą galima įrodyti parašu

Jei Palangoje panorėtumėte paplaukioti vandens motociklais, šios pramogos organizatoriai jūsų blaivumo alkotesteriu nematuotų. Užtektų pasirašyti dokumentus, už 10 min. susimokėti 30 eurų - ir pirmyn. „Vakaro žinios“ domėjosi, ar tokia situacija normali.

Į „Vakaro žinių“ redakciją kreipėsi moteris iš Palangos, ji pasakojo buvusi labai nustebusi matydama, kad vandens motociklu plaukioti panorusiems poilsiautojams vandens motociklų verslu užsiimantys žmonės net neuždavė jokių klausimų - padavė dokumentą pasirašyti dėl keleto punktų, tarp jų - dėl to, kad esi blaivus.

Palangos miesto gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas teigė, jog kiek jam tekę daryti reidus su policija ar Lietuvos saugios laivybos administracija, neteko matyti girtų vandens motociklininkų.

J.Pirožnikas, būdamas ir Palangos miesto vandens motociklų klubo vadovas, teigė, jog dažniausi pažeidimai tarp vandens motociklų vairuotojų - tai neregistruotas motociklas, nėra techninės apžiūros ar neatitinka laivavedžio pažymėjimas.

J.Pirožnikas atkreipė dėmesį, kad pramogų vandens motociklais verslo atstovai prisiima atsakomybę už vairuotoją, jei jam kas nutiktų. O jei kyla kokių įtarimų, reikia tiesiog neleisti vairuoti.

Vis dėlto dar didesnę problemą J.Pirožnikas įžvelgė baudų sistemoje. Pasak jo, jeigu vandens motociklas neregistruotas ar žmogus neturi teisių, tai tik 14 eurų baudą susimoka. „Arba jeigu girtas žmogus paplūdimy maudosi, jam skiriama tik 3 eurų bauda. Tai juk absurdas, vien pareigūnų iškvietimas tokiems žmonėms raminti kiek kainuoja“, - piktinosi J.Pirožnikas.

Palangos savivaldybė, paklausta, ar savivaldybė, išduodama leidimus užsiimti vandens motociklų paslaugų teikimu, mano, jog alkotesteriai čia nereikalingi, atsakė, kad už kokybiškos ir saugios paslaugos teikimą vartotojui atsakingi asmenys įsigiję leidimus vandens atrakcionų paslaugai teikti.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder