Kūdiki

Beprecedentė byla: tėvams susirūpinus kūdikio sveikata, jaunai mamai – nuosprendis

Lietuvoje išnagrinėta precendento iki šiol neturinti byla – jauna mama teistumo sulaukė už tai, kad neatsargiai elgdamasi masažo metu savo kūdikiui ne padėjo, bet pakenkė.

Dar įdomiau tai, kad nusikaltimas paaiškėjo tėvams kreipusis į medikus, o kaltę pripažinusi nuteistoji net negalėjo pasakyti, kada sužalojo vaiką ir ar išties sužalojo, tačiau tai nesutrukdė jos nuteisti.

Bylą jau įsiteisėjusiu baudžiamuoju įsakymu išnagrinėjo Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmų teisėja Laima Borkovskienė.

Baudžiamojon atsakomybėn jauna mama buvo patraukta už tai, kad 2019 m. gruodį lenkdama, sukdama ir taip mankštindama savo sūnaus kojas dėl neatsargumo padarė kairiojo blauzdikaulio artimosios dalies lūžį. Pastarasis įvykis teisėsaugos buvo įvertintas kaip nesunkus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo.

Incidentas paaiškėjo pačioje 2019-ųjų pabaigoje. Kaip ikiteisminio tyrimo metu teigė vaiko tėvas, grįžus į namus sugyventinė jam pasakė, kad kviestų greitąją pagalbą, nes vaikas ima verkti, kai ji paliečia kojytę. Atvažiavę medikai berniuką išsivežė į ligoninę, ten nustatė kojos traumą.

Bylos duomenimis, trauma buvo padaryta prieš kiek laiko, todėl medikai negalėjo detalizuoti jos atsiradimo aplinkybių. Apie įvykį informavus teisėsaugą, imtasi ieškoti kaltųjų, o atsakyti už sužalojimą teko vaiko motinai.

Kartu su sugyventiniu vaiką auginanti moteris, apklausta ikiteisminio tyrimo metu, kaltę pripažino, tačiau negalėjo pasakyti, kada tiksliai sužalojo kūdikį. Pati neįgalumą turinti mama tyrėjams pasakojo, kad keisdama sauskelnes ar mankštindama sūnaus kojytes elgėsi neatsargiai, greičiausiai vaiką sužeidė lenkdama kojas, to pati nesuprasdama ir nenorėdama taip padaryti.

Mama teigė nemaniusi, kad kažką daro negerai. Moteris pasakojo, kad, kai sauskelnes keisdavo, vaikas riesdavo kojeles, o ji švelniai jas atlenkdavo, pasukdavo ir uždėdavo sauskelnes, galvojo, kad viską daro teisingai.

Bylą išnagrinėjusi teisėja atsižvelgė į tai, kad abu vaiko tėvai turi sveikatos problemų, o nusikaltimas greičiausiai įvykdytas to visai nenorint. Kūdikio sveikata besirūpinusiai mamai skirta 10 mėnesių laisvės apribojimo bausm

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder