Benamiai kenčia nuo jaunųjų plėšikų

Benamiai kenčia nuo jaunųjų plėšikų

Kas jau kas, bet benamis tikrai neprimena pasipelnyti siekiančių plėšikų taikinio. Tačiau Klaipėdoje yra vieta, kurioje pastogės neturintys varguoliai reguliariai nukenčia nuo naudos sau siekiančių paauglių.

Klaipėdos nakvynės namų padalinio Šilutės plente gyventojams šios dienos - neramios. Lyg būtų mažai negandų, jų prie laikinų namų tyko paauglių grupelė, kurie jau užpuolė, sumušė ir apiplėšė ne vieną benamį. Tarp jų - ir Algimantą, kuris ryžosi apie tai papasakoti "Vakarų ekspresui" - esą daugiau niekas nenori padėti.

Anot jo, tikimybė būti užpultam žymiai išauga kiekvieno mėnesio 10-12 dienomis, kai mokamos socialinės pašalpos, kurių gavėjų yra ir tarp nakvynės namų gyventojų.

"Esu girdėjusi apie tai, yra tekę ir policiją kviesti. Gali būti, kad paaugliai yra iš to paties bendrabučio, kuriame įsikūrusios padalinio patalpos. Tarp šio namo gyventojų taip pat yra asocialių asmenų, galbūt jie puikiai žino, kurie iš benamių ir kada gauna pašalpas", - pasakojo nakvynės namų vadovė Alma Kontrimaitė.

Panašiais atvejais policija gali mažai kuo padėti, mat turi būti pagrindas tyrimui - nukentėjusiojo pareiškimas. Tačiau jį rašyti benamiai dažniausiai atsisako. Be to, pastebima, jog jie dažniausiai nukenčia būdami neblaivūs.

Beveik visos 52 laikinojo apnakvydinimo vietos Šilutės plento 8 name šiuo metu užimtos - jų atsirado tik pastarosiomis dienomis, kai atšilo oras.

Tuo tarpu Viršutinėje gatvėje esančių nakvynės namų prieigose panašių incidentų neužfiksuojama.

"Ten saugiau, yra kiemas", - sakė A. Kontrimaitė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder