Bausmė, kurios niekas nenorėjo

Bausmė, kurios niekas nenorėjo

Praeityje garsus futbolininkas Saulius Mikalajūnas nubaustas už nedidelį chuliganizmą - taip įvertintas jo konfliktas su Klaipėdos futbolo mokyklos direktoriumi Antanu Adomynu. Nors procesas pradėtas pastarojo iniciatyva, vadovas vėliau nepanoro jo tęsti, bet tai buvusio futbolininko neišgelbėjo.

Buvęs Lietuvos rinktinės narys S. Mikalajūnas kurį laiką dirbo treneriu Klaipėdos futbolo mokykloje, tačiau praėjusių metų pabaigoje jos buvo atleistas. Dėl to sausio 17-osios ryte tarp jo ir A. Adomyno įvyko konfliktas.

Klaipėdos miesto apylinkės teisme išnagrinėtos administracinės bylos duomenys skelbia, jog S. Mikalajūnas koja spyrė į mokyklos direktoriaus kabineto duris, keikėsi bei provokavo konfliktą. Tačiau buvęs futbolininkas nepripažįsta padaręs jokio pažeidimo. Jis teismui aiškino tik užsukęs pasiimti pažymos, sutinka, kad buvo supykęs dėl, jo manymu, nepagrįsto atleidimo iš darbo, bet į kabinetą neužėjęs, o kalbėdamas su direktoriumi galėjęs pakelti toną ar nusikeikti. A. Adomynui negrasinęs, į duris nespyrė tik trenkė ranka.

Tuo metu mokyklos direktorius aiškino, kad tą rytą pro praviras duris į kabinetą kažkas įmetė šluotą, o netrukus pasirodęs S. Mikalajūnas pradėjo šaukti, keiktis, žadėjo "duoti įgalvą", grasino, kad taip nepaliks. Buvęs pavaldinys esą išėjo tik pasakius, kad bus iškviesta policija.

Tą pačią dieną A. Adomynas parašė pareikšimą policijai - taip pasielgęs bijodamas, kad grasinimai gali būti realūs. Bet tyrėja S. Mikalajūno veiksmuose grasinimo nužudyti neįžvelgė ir tyrimo nepradėjo, o jo veiksmus įvertino kaip smulkų chuliganizmą.

Pradėjus nagrinėti administracinę bylą A. Adomynas teismui pareiškė nepageidaujantis, kad procesas būtų tęsiamas, tačiau trečiadienį S. Mikalajūnui už pažeidimą skirta 150 litų bauda.

"Aplinkybė, kad mokyklos direktorius nepageidauja tęsti proceso, administracinės atsakomybės nešalina", - skelbia nutartis.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder