Bandymas papirkti uždirbo teistumą

Bandymas papirkti uždirbo teistumą

Neįtikėtiną kyšį pareigūnei įbrukti siekusi Plungės rajono gyventoja Raimonda Tamošauskaitė išgirdo Klaipėdos apygardos teismo verdiktą. Už bandymą papirkti valstybės tarnautoją jai skirti vieneri metai nelaisvės, bausmę atidedant pusantrų metų.

Pernai moteris bandė paveikti Klaipėdos apskrities VPK pareigūnę, kad ši griežtai nebaustų už narkotikų platinimą suimtą jos sūnų. Dėl didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

KAVPK Organizuoto nusikalstamumo valdybos skyriaus viršininkei Rasai Bružienei už "paslaugą" buvo siūloma butas viename Žemaitijos miestelyje ir BMW automobilis. Maža to, R. Tamošauskaitė buvo pasiryžusi pareigūnei dovanoti apmokėtą skrydį į Turkiją bei poilsį viešbutyje.

Nors R. Bružienė plungiškę išprašė iš savo kabineto, moteris atkakliai skambinėjo ir toliau kalbėjo apie dovanas. Pareigūnė informaciją perdavė policijos Imuniteto skyriui.

Ikiteisminis tyrimas parodė, kad plungiškė iš tiesų siūlė kyšį pareigūnei, siekdama palankesnio verdikto sūnaus byloje. Bendra siūlyto kyšio vertė įvertinta kiek daugiau nei 18 tūkst. eurų.

"Buvo siūlomas realus kyšis - jeigu pareigūnė atliks nurodytus veiksmus, jos vardu bus perrašytas butas, automobilis ir nupirkta kelionė į Turkiją. Kaltinamoji pripažino savo kaltę visiškai ir gailėjosi", - sakė prokuroras Linas Kiaurakis.

Teismas atsižvelgė, kad šioje byloje nebuvo sunkinančių aplinkybių, tad R. Tamošauskaitei skyrė trečdaliu mažesnę bausmę. Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos Apeliaciniam Teismui (LAT).

O štai moters sūnaus baudžiamoji byla praėjusią savaitę buvo perduota Plungės rajono apylinkės teismui. R. Tamošauskaitė joje nefigūruoja, kadangi nebuvo surinkta pakankamai duomenų jos kaltei įrodyti.

Pas plungiškės sūnų buvo rasta 300 g narkotikų - kanapių ir amfetamino. Ikiteisminiame tyrime buvo įrodyta, kad vyriškis narkotines medžiagas ne tik laikė, bet ir platino. Už tai jam gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder