Baigtas tyrimas dėl vagystės iš Kazimiros Prunskienės rankinės

Baigtas tyrimas dėl vagystės iš Kazimiros Prunskienės rankinės

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė Vilniaus apylinkės prokuratūrai bylą dėl pinigų vagystės iš Lietuvos Liaudies partijos pirmininkės D. K. Prunskienės rankinės.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas šių metų sausio 24 d. Tą dieną, apie 15 val. į Liaudies partijos patalpas Vilniuje, K.Stulginskio g. 4/7, užėjo nepažįstamas asmuo, darbuotojams paaiškino, kad atėjo pas partijos pirmininkę D. K. Prunskienę. Kadangi tuo metu partijos pirmininkės kabinete nebuvo, jam buvo pasiūlyta palaukti. Pasinaudojęs tuo, kad kurį laiką liko niekieno nestebimas, iš gulėjusios ant stalo rankinės vyriškis pagrobė piniginę su pinigais. Pagrobęs piniginę, vyriškis paskubėjo pasišalinti iš patalpų.

Kovo 15-osios rytą, po surengtos tikslinės slaptos operacijos, Pavilnyje buvo sulaikytas ankščiau jau aštuoniolika kartų teistas Aleksandras Strelnikovas (gim. 1957 m.), kuriam buvo pareikšti įtarimai dėl sausio 24-osios vagystės.

Tuojau po pinigų vagystės įtariamasis daugiau nei mėnesį gyveno viename iš Vilniaus viešbučių, pinigus leido narkotinėms priemonėms, kitoms savo reikmėms, dalijo pažįstamiems, o pasibaigus pinigams iš viešbučio išsikraustė ir apsigyveno nakvynės namuose.

A. Strelnikovui pritaikyta kardomoji priemonė - suėmimas. Teismo jis laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder