Atmestas L. Stankūnaitės prašymas atsisakyti apsaugos

Atmestas L. Stankūnaitės prašymas atsisakyti apsaugos

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis penktadienį surengtoje trumpojoje spaudos konferencijoje patvirtino, kad Laimutės Stankūnaitės prašymas atsisakyti Kriminalinės policijos biuro apsaugos buvo gautas, tačiau jis atmestas dėl viešojoje erdvėje sklandančių grasinimų susidoroti su L. Stankūnaite.

"Iš tikrųjų yra gautas L. Stankūnaitės prašymas atsisakyti apsaugos, kuri buvo skirta jai ir jos mažametei dukrai. Įvertinus visą medžiagą, jos prašymas buvo atmestas. Su tuo sutinka ir Vaiko teisių apsaugos tarnyba. Atmestas tais motyvais, kad turime pakankamai daug informacijos, jog šiuo metu viešojoje erdvėje esama nuolatinių grasinimų susidoroti, bandymai sužinoti, kur gyvena mergaitė, organizuoti jos pagrobimą", - penktadienį trumpojoje spaudos konferencijoje sakė jis ir pridūrė, jog prašymas buvo gautas vasario mėnesio pirmoje pusėje.

A.Matonio teigimu, L. Stankūnaitė savo prašyme tikino nesant nei jai, nei jos dukrai jokių grėsmių, be to, ji pabrėžė esanti psichologiškai išvarginta tiek apsaugos, tiek tokio gyvenimo būdo.

Paklaustas, ar L. Stankūnaitės nepasitikėjimas ją saugančiais Lietuvos Kriminalinės policijos biuro pareigūnais yra pagrįstas, A. Matonis griežtai tai paneigė.

"Kaltinti galima visus viskuo, tačiau, mano manymu, tikrai tie kaltinimai nepagrįsti, nes mes darome viską, kas yra įmanoma, ir veikiame pagal galiojančius įstatymus, stengiamės sudaryti normalias gyvenimo sąlygas", - aiškino jis, tačiau pripažino, jog žvelgiant iš žmogiškosios perspektyvos, toks gyvenimo būdas nėra priimtinas dėl tam tikrų suvaržymų.

A. Matonis taip pat pažymėjo, jog, L. Stankūnaitei panorėjus su kuo nors susitikti ar kaip kitaip praleisti laisvalaikį, jai nebūdavo atsakoma, be to, ji "turi ryšį su pasauliu", todėl atmesti spėjimą, jog ji yra veikiama trečiųjų asmenų, nebūtų visiškai teisinga.

"Neatmestina, gyvename ne beorėje erdvėje", - komentavo jis.

Iš Lietuvos norinti išvykti L. Stankūnaitė penktadienio rytą socialiniame tinkle „Facebook" paskelbė vaizdo įrašą, kuriame jis teigia ne kartą ketinusi atsisakyti apsaugos, tačiau to padaryti jai nebuvo leista. Ji pareiškė nepasitikinti ją saugančiais Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnais.

Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Juškevičienė spaudos konferencijoje pažymėjo su motyvais, dėl kurių L. Stankūnaitės prašymas nebuvo patenkintas, sutinkanti.

"Kadangi yra išlikusios realios grėsmės, kaip paskirti mergaitės atstovai, nesutinkame, kad apsauga būtų panaikinta ", - kalbėjo ji.

L. Juškevičienės teigimu, mergaitės sveikata prižiūrima, ji bendrauja su giminaičiais, draugais, lanko mokyklą.

"Mes su šia šeima dirbame, mes žinome, kad ji yra ugdoma mokykloje, sveikata jos - prižiūrėta, ji bendrauja su giminaičiais, su draugais, tikrai turi galimybę susitikti, kad ir šiek tiek tai yra varžoma (...) Ji linksma, džiaugiasi, kad yra su motina, kad lanko mokyklą", - pasakojo L. Juškevičienė.

Ji taip pat pažymėjo,kad šiuo metu yra organizuojamas tęstinės psichologo konsultacijos - dėl jų L. Stankūnaitei jau pranešta, kur kreiptis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder